Hirdetés

Szolidaritásból halasztják el az új Android 11 béta bemutatását



|

Jövő héten mutatták volna be az Android 11 Beta 1 verziót egy online show keretében, de az amerikai tüntetés-sorozat miatt későbbre halasztják.

Hirdetés

Június 3-án, helyi idő szerint reggel 8-kor (tehát magyar idő szerint délután 5-kor) kezdődött volna a Google online eseménye, ahol az Android 11 rég várt bétáját mutatták volna be, de egy frissen megjelent tweet tanúsága szerint erre végül egy későbbi időpontban kerül sor. Most az egyszer nem a koronavírus a ludas, hanem egy szomorú esemény miatt kirobbant zavargások miatt döntött így a cég.

Hirdetés

Az Egyesült Államok nagyvárosaiban a napokban komoly tüntetések, egyes esetekben zavargásokig fokozódó akciók indultak be egy néhány napja történt eset kapcsán. Minneapolisban egy intézkedő rendőr úgy szorította le az előállított (színesbőrű) férfit, George Floydot, hogy a nyakára térdelt, és hiába jelezte többször, könyörögve az áldozat, hogy nem kap levegőt, a rendőr nem változtatott a helyzeten - Floyd pedig nem sokkal később belehalt az ez által okozott légzési nehézségek következményeibe. Épp ezért az egyébként is folyamatosan megjelenő, feketék elleni rendőri igazságtalansággal kapcsolatos indulatok újra fellángoltak, és nem csak Minneapolisban, hanem USA-szerte vonultak utcára az emberek.

Az Android Developers Twitter-csatornán ezért nemrég megjelent egy új üzenet. "Izgatottan várjuk, hogy többet is megmutathassunk az Android 11-ből, de ez most nem megfelelő idő az ünneplésre" - írják a Google emberei, és konkrét időpontot nem jeleztek a szerda helyett, csak annyit írtak, hogy hamarosan jelentkeznek.

Az alkalmazásfejlesztők számára azonban megerősítették, hogy ez nem befolyásolja az Android 11 érkezését és a fejlesztésének stádiumait. A jelenleg tudható szakaszok alapján az idei év harmadik negyedévében megjelenő végleges verzióig három béta érkezik a következő sorrendben:

  • Beta 1: A mostani hír alapján valamikor júnisban érkezik. Ebben már benne lesz az SDK és NDK API, és itt ár adott lesz a lehetőség arra, hogy kifejezetten Android 11-re írt appokat lehessen feltölteni a Google Play-re.
  • Beta 2: Júliusban jön, és ez fejlesztési szempontból már stabil platformnak számít.
  • Beta 3: Ez lesz az augusztusban érkező utolsó béta, amiben hivatalosan már minden megtalálható, amit a végleges verzióba szánnak, tehát ez amolyan utolsó hibakereső lehetőség.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.