Hirdetés

Szórakozásra alkalmas a OnePlus új AI Music Studiója, de ez még nem küldi nyugdíjba a zeneipart



|

A korlátozott szakmai potenciálú program leginkább az AI népszerűsítését szolgálja.

Hirdetés

Az AI térhódítása megállíthatatlan az élet minden terültén. Alkalmazzák az orvoslásban, időjárás előrejelzésben, bűnözésben és bűnüldözésben, valamint a szórakoztatóipar számos frontján. A technológiát övező aggályok és kételyek ellenére egyre többször jelenik meg az AI olyan területeken, ahol korábban nem is számoltunk alkalmazásának lehetőségével. Egy ilyen érdekes régió a művészet is. Szöveget, képet már szinte az összes komolyabbnak mondható platform képes generálni, és újabban egyre több fejlesztő próbálkozik zenét kreáló AI-jal.

A napokban a OnePlus is kiadott egy ilyen célokra szánt generatív szoftvert, habár korábban egy speaker megjelenését ígérték mostanra. Emiatt sokakat ért váratlanul a gyártó eddigi profiljába kevéssé illeszkedő termék. Az AI Music Studio néven megjelent újdonság ingyenesen használható.

Hirdetés

A kezelőfelület működése igen egyszerű. Először a létrehozni kívánt zene stílusát kell kiválasztanunk. Ezután egy szöveges utasítást kell adnunk azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a dal témája. Ez jól hangzik, de a zeneszerző felületet kipróbálók közül többen panaszkodtak arra, hogy a dalszöveggenerátor meglehetősen finnyás a témaválasztást illetően. Egyébként, ha elfogadta a megadott témát, de nekünk nem tetszik, bármikor újraírathatjuk egy gombnyomással. A folyamat végén aztán elkészíti nekünk a platform a generált új számot egy grafikus klippel.

Hozzáértők véleménye szerint az így született műveket a legnagyobb jószándék mellett is csak jópofának nevezhetjük, nem értékelhetők művészi produktumként. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért akart egy ilyen felületet létrehozni a neves okostelefon-gyártó. A OnePlus jó eséllyel csak a saját generatív AI fejlesztését szerette volna élesben kipróbálni, illetve reklámozni egy esetleges jövőbeli projekthez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.