Hirdetés

Tablet nem kell, de egy iPad az jöhet?



|

2017 negyedik negyedévében tovább csúszott a lejtőn a táblagépek piaca, de az iPadekre azért van kereslet.

Hirdetés

2017 negyedik negyedévében az Apple iPad volt a világ legkeresettebb táblagépe. A három hónap alatt az Apple 13,2 milliót szállított le, ami 0,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ezzel az almás cég a teljes piac 26,6 százalékát mondhatja a magáénak. 

Hirdetés

Az Apple elvileg idén is a csúcskategóriás iPadekre koncentrál majd, amelyek közel keret nélküli kijelzővel és Face ID-val frissülnek majd. 

Bár általában a Samsung van a második helyen, ezúttal a harmadik pozícióba csúszott vissza. Az Amazon megelőzte, az ünnepi leárazások és a népszerű Alexa asszisztens nagy keresletet generáltak. Az Amazon 7,7 millió tabletet szállított a negyedik negyedévben, amivel 50,3 százalékot lépett előre, és már a piac 15,6 százalékát birtokolja. 

Éves szinten 13 százalékot rontott a Samsung, ami a 7 millió leszállított táblájával jelenleg 14,1 százalékos piaci részesedéssel bír. 7,1 van a Huaweinek, illetve 6,2 a Lenovonak. 

Októbertől decemberig összesen 49,6 millió táblagépet szállítottak le, ami éves szinten 7,9 százalékos visszaesést jelentett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.