Hirdetés

Takarékos és nagyon érdekes a Xiaomi Mi A1



|

Dupla kamerával, gyári Androiddal és kedvező árral támad a Xiaomi új okostelefonja.

Hirdetés

A kínai Xiaomi kisebb meglepetésre valóban a Google-lel együttműködve alkotta meg a következő okostelefonját, az Android One-alapú Mi A1-et

Hirdetés

Bár az Indiában bemutatkozott készülék első ránézésre a dél-ázsiai piacnak készült, a Xiaomi számos országban értékesítené a készüléket, az ígéretek szerint Magyarországon is elérhető lesz. 

Az Android One okostelefonok olyan olcsó modellek, amelyek elsősorban a fejlődő régióknak szólnak, közel gyári Androidot futtatnak, és a tervezésben a Google-nek is szerepe van. A Google-t eddig a Micromax, a Spice és a Nexian segítették, tehát a Xiaomi színre lépése nagy dolog a program számára. 

A készülék kinézete és specifikációi mindenesetre teljesen azonosak azzal, amit a Xiaomi Mi 5X kínál. A Google tehát ezúttal nem volt benne a tervezésben, azonban a frissítéseket várhatóan az óriás adja majd ki a készülékre. 

Az Android Nougat elvileg az év végéig frissül az Oreo rendszerre, és az elsők között kapja meg 2018-ban az Android P-t is. A biztonsági frissítések havonta érkeznek majd rá, és a Google Play Protect is adott lesz. A gyári Androidot a Xiaomi a MIUI kamerás alkalmazással egészíti ki. 

Az 5,5 hüvelykes, 1080p-s kijelző és fém ház alatt a Qualcomm Snapdragon 625-ös lapkája található, 4 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel. Az akku 3080 mAh-s, a dupla kamera pedig kétszer 12 megapixeles, éppen olyan konfigurációban, mint amit az iPhone 7 Plus is ad. 

Indiában már szeptember 12-től kapható, körülbelül 200 eurós áron. A modell népszerű középkategóriásnak ígérkezik, és itt lesz Európában is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.