Hirdetés

Támadás érhette a LastPass szolgáltatását



|

Az egyik legnépszerűbb jelszókezelő fejlesztői igyekeztek mindenkit biztosítani arról, hogy nincs nagy baj.

Hirdetés

Frissítés: A cég vizsgálata kiderítette, hogy a felhasználóknak kiküldött figyelmeztetések tévedésből élesedtek. A biztonsági rendszert módosították, és az eset várhatóan nem fog megismétlődni.

Korábban írtuk: Mindenképpen ajánlott, sőt, kötelező a jelszókezelők használata, hiszen ezek segítségével véletlenszerűen generálhatunk végtelen számú különböző jelszót, és meg sem kell őket jegyeznünk, az alkalmazások biztonságosan tárolják és automatikusan beírják őket nekünk. Jelszavaink eléréséhez egyetlen mesterjelszót kell tudnunk, érdemes azt is alaposan megválasztani, és nem használni sehol máshol.

Miután több felhasználó is jelentette, hogy távoli országokból (például Brazíliából) próbáltak belépni fiókjukba, a LastPass fejlesztői vizsgálatot indítottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, nem kimondottan a LastPass szervereit törték fel, hanem máshonnan szerzett jelszavakkal próbálnak meg belépni illetéktelenek. Nem találtak bizonyítékot arra, hogy sikerrel jártak volna.

Mindenesetre aki olyan jelszót használ, amit máshol is, annak érdemes mihamarabb változtatnia. A Have I Been Pwned oldalon e-mail cím alapján ellenőrizhetjük, kiszivárogtak-e fiókadataink valamikor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.