Hirdetés

Tartós hiánycikk lehet az iPhone 13-széria



|

Egy friss jelentés szerint még hónapokig elhúzódik az alkatrészhiány.

Hirdetés

A világgazdaság jó ideje szenved a chiphiánytól, az iparág legnagyobb szereplői az utóbbi hónapokban egymás után jelentették ki, hogy 2022-ben sem érdemes jelentős javulásra számítani. Így aztán nem is volt kérdés, hogy az ünnepi szezonnal csak tovább nehezedik a népszerű fogyasztási  cikkek beszerzése.

A DigiTimes friss jelentése szerint ez a szeptemberben bemutatott iPhone 13-szériára is igaz lesz, mivel még hónapokig kitarthat a készlethiány a legújabb almás mobilokból.

Hirdetés

A portál meg nem nevezett beszállítói forrásokra hivatkozva arról ír, hogy előreláthatólag legalább februárig nem sikerül majd a kereslethez igazítani a legyártott mennyiséget.  

A cupertinóiak állítólag még a hatalmas készpénzállományukat is bevetették, így több gyártósort is sikerült lefoglalniuk a chipeket gyártó TSMC kapacitásából, de még ez sem lesz elég a szükséges chipek előállításához.

A jelentés azért sem meglepő, mert az Apple-vezér Tim Cook nemrég egy interjúban közölte, hogy komoly gondokat okoz számukra a chiphiány, amely miatt a vállalat számításai szerint eddig 6 milliárd dollárnyi bevételt buktak el.

Ami a hazai kínálat pillanatnyi helyzetét illeti, az Apple webshopján az iPhone 13 és az iPhone 13 mini 128 GB-os változatainál 3-5 napos szállítást ígér a konfigurátor, a drágább iPhone 13 Próra és a Pro Maxre viszont 2-3 hetet kell várni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.