Hirdetés

Te is eljátszadozhatsz a Cybertruck fedélzeti rendszerével



|

Nem muszáj tízmilliókat fizetni a Cybertruck-élményért.

Hirdetés

Szinte kerek négy évvel a prototípus leleplezése után Elon Musk nemrég személyesen adta át a Tesla Cybertruck első példányait, amellyel hivatalosan is megkezdődött a hajtásrendszertől függően 547 vagy 515 km-es hatótávot ígérő, futurisztikus dizájnnal feltűnősködő elektromos pickup forgalmazása.

A vásárlóknak persze továbbra is hosszas várólistával kell számolniuk, illetve meglehetősen zsebbe nyúlós a kaland, hiszen a Cybertruck legolcsóbb variánsáért is 28 millió forintnyi dollárt kell kicsengetni, az autó egyedi infotainment-rendszerét viszont most akár ingyen is kipróbálhatod.

Hirdetés

Nem a Tesla volt olyan nagylelkű, hogy elérhetővé tette az élményt, hanem egy lelkes fejlesztő, aki az autóról látott anyagok alapján elkészített egy online felületet, ami lemásolja a szoftvert. A Cybertruck-szimulátor a Figmán keresztül férhető hozzá, a kezelése pedig meglehetősen magától értetődő: az oldalra navigálva betöltődik a virtuális infotainment-rendszer, és többé-kevésbé szabadon kalandozhatunk benne.

A hangsúly a többé-kevésbén van, a szimulátorban ugyanis sajnos nem működik az összes gomb, rossz helyre kattintva viszont kék színnel villannak fel azok a kezelőfelületi elemek, amelyek csinálnak is valamit. A fejlesztő egyúttal azt ígéri, hogy a későbbiek során új képességekkel fogja bővíteni az élményt, mi pedig reméljük, hogy a Tesla nem fogja befenyíteni érte.

Az eredeti fedélzeti szoftver egyébként a Teslától megszokott módon egész látványos, mivel egy interaktív 3D-s renderrel szolgál a Cybertruckról, amely leköveti a valóságot, vagyis például ha lehúzzuk az ablakot, lekapcsoljuk a fényszórót vagy kinyitjuk a platót, akkor a képen is ez történik. Muskék persze nem az egyetlenek az autóiparban, akik ezt a megoldást alkalmazzák, de a Szárnyas fejvadászból szalajtott pickuphoz még jobban illenek az ilyen trükkök.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.