Hirdetés

Te rákötnéd az agyad egy PC-re?



|

Apró elektródákat ültetne az emberek agyába Elon Musk, hogy az emberiség gazdaságilag értékes maradjon.

Hirdetés

Elon Musk a Tesla és a SpaceX alapítója, de más cégekben is aktív - most például a Neuralinket alapította meg. Ezzel a vállalattal az a szándéka, hogy számítógépeket kapcsoljon az emberek agyához. 

Hirdetés

A The Wall Street Journal beszámolója szerint a dollármilliárdos vállalkozó - aki egyébként mielőbb embereket akar küldeni a Marsra - az idegi csipke elnevezésű technológiát akarja kutatni. Gyakorlatilag apró elektródákat ültetnek az emberek agyába, amelyek segítségével számítógépekre kötnék rá az illetőket. 

Musk hivatalosan nem mutatta be a céget, de azt megerősítette, hogy hamarosan további hírek lesznek a Neuralinkről. Musk korábban azt mondta, hogy ez egy olyan téma, amit valakinek meg kell csinálnia, és ha nem teszi senki, akkor neki kell. 

A Neuralink orvosi kutatócégként lett bejegyezve Kaliforniában, a tőkét Musk maga adja a cégnek. 

A múlt hónapban a Dubajban tartott World Government Summit alkalmából Musk azt mondta, hogy az embereknek kiborggá kell válniuk, hogy életben maradjanak a jövő világában, amiben a mesterséges intelligencia dominál majd. Szerinte szükséges a biológiai intelligencia és a gépi intelligencia egyesítése az emberek számára azért, hogy az emberiség gazdaságilag értékes maradhasson. 

Szerintetek...? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.