Hirdetés

Tekintélyes frissítésen esik át a YouTube, ezek a legfontosabb változások



|

Egy kifejezetten nagy csomagot tartogat a felhasználóknak a platform.

Hirdetés

A többi netes szolgáltatáshoz hasonlóan a YouTube is folyamatosan változik, ahogy a tulajdonos Google néhol kisebb, néhol nagyobb módosításokat eszközöl a felületen, köztük az olyanokkal, mint a játékok hozzáadása vagy a reklámelhelyezési lehetőségek korlátozása.

Olyan méretes frissítést viszont ritkán kapunk, mint amit most harangoztak be a videómegosztó blogján: ezúttal egy olyan csomaggal jelentkezett az üzemeltető, amely szinte mindenhol hozzápiszkál valamihez a megszokott felületen.

Hirdetés

A mostani update-et a tavalyi nagy frissítéssel állította párhuzamba a gyártó, ami egy teljesen új dizájnt hozott. A stílusváltás most elmarad, viszont összességében 36 új funkcióval szórják meg a platformot, beleértve a webes és a mobilos felületet is. Ezek közül a legfontosabbak az alábbiak:

  • Elviekben már elérhető az új Stabil hangerő funkció, amit a beállításokban lehet aktiválni az eltérő videók zavaró hangerő-különbségeinek kiegyenlítésére.
  • Könnyebbé válik a pörgetés. Egyrészt nagyobb előnézeti ablakot kapunk a keresősávon húzva a kurzort és az ujjunkat, másrészt pedig portré módban való megtekintéskor elég nyomva tartani a lejátszás gombot, hogy az ujjunk felemelésééig automatikusan 2X-esére növeljük a tempót.
  • A Google bevezeti a videolejátszó képernyő zárolásának lehetőségét, hogy elkerülje a véletlen koppintásokat. Amennyiben aktiváljuk a beállítást, csak a képernyő egy bizonyos pontját megnyomva lesz feloldható a zárolás.
  • A mobil- és a webes nézetben egy új, játékos animációt kapunk, ha a Feliratkozás vagy a Tetszik gombokra nyomunk, amikor erre vonatkozó biztatás hangzik el az éppen nézett videóban.
  • A YouTube kombinálja a fiókok Könyvtár és te oldalát, így egy helyen láthatjuk a korábban megtekintett videókat, a lejátszási listákat, a letöltéseket és a vásárlásokat, valamint a fiókbeállításokat és a csatornával kapcsolatos információkat.
  • Itt is bekerül a repertoárba a Google-ben korábban debütált dúdolás-alapú dalkeresés, egyelőre csak Androidon.

A felsorolt funkciók többsége valamikor a következő hetek során válik elérhetővé, akit pedig érdekel a teljes lista, az a YouTube Blogon animációkkal illusztrálva nézheti át a változásokat, illetve a platform ezúttal egy videót is szállított, amely bemutatja a gigászi frissítés legfontosabb pontjait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.