Hirdetés

Telefon és karkötő is lehet a Motorola csodakijelzője



|

Új szintre emeli a hajtogatós műfajt a márka által prezentált prototípus.

Hirdetés

A Lenovo ezekben a napokban tartja a Lenovo Tech World 2023 nevű eseményét, amely elsősorban a manapság oly divatos mesterséges intelligencia körül forog, méghozzá olyan vendégekkel, mint az Nvidia-vezér Jensen Huang, a Microsoftot dirigáló Satya Nadella vagy az AMD élén álló Dr. Lisa Su.

Mivel 2014 óta a Motorola is a kínai vállalat szárnyai alá tartozik, természetesen ez a márka sem maradt ki a konferenciából, egy izgalmas eszközt villantva a nagyközönségnek.

Hirdetés

Egész pontosan egy hajlítható FHD+ pOLED kijelzőről van szó, ami a magas szintű rugalmasságának köszönhetően akár egy hagyományos okostelefon, egy karkötő vagy egy vekkerszerű asztali kütyü formáját is felveheti. Kihajtott állapotban egy 6,9 hüvelykes androidos mobilt kapunk, a csuklónkra igazítva pedig egy 4,6 hüvelykes kijelzővel szerelt okoskarkötőt, amelyen a Google-féle operációs rendszer kompakt verziója fut.

Az ide kattintva videón is megtekinthető koncepció kétségkívül érdekes, de egyelőre nem érdemes nagy reményeket fűzni a megjelenéséhez, a Motorola közleménye ugyanis csak prototípusként emlegeti, és nem is utal arra a márka, hogy terveznék a termék piacra dobását. Viszont ha a Lenovo Tech World már az AI körül forog, a mobilos divízió is feldobott néhány mesterséges intelligenciás elképzelést.

A Motorola létrehozott egy generatív MI-modellt, ami analizálja a felhasználók aktuális öltözékét, és ahhoz passzoló egyedi háttérképeket készít. A másik nagy attrakció a MotoAI okosasszisztens, amely folyamatosan tanul, és akár számítógépeken is választ adhat a kérdéseinkre, üzeneteket írhat helyettünk és így tovább. A márka emellett egy olyan szolgáltatást is megemlít, amit a ChatGPT-hez vagy a Microsoft Copilothoz hasonlóan hosszabb szövegek összefoglalására használhatunk.

Ezek azonban mind csak koncepciók, így semmi sem garantálja, hogy bármi is eljut belőlük a vásárlókhoz.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.