Hirdetés

Telefonos botokkal idegesítik az amerikaiak a telemarketingeseket



|

A mesterséges intelligenciát használó megoldás egészen kényelmetlenné teszi a telefonos értékesítők mindennapjait.

Hirdetés

Sokféleképpen le lehet rendezni a telefonszámunkat rejtélyes úton-módon megszerző telemarketingeseket - a legkevésbé könyörtelen a kedves elköszönés, majd a telefonszám tiltása, de utóbbi akár az azonnali szétkapcsolás után is működhet. A Wall Street Journal nyomán a Telex viszont egy olyan megoldásról számolt be, amitől még a leggyakorlottabb telefonos értékesítő is otthagyja az állását.

Az MI-alapú Jolly Roger szolgáltatás évi 24,99 dollárba kerül, és többféle személyiséget kínál, amik másképp teszik próbára a kéretlen hívók idegrendszerét, tudását. Whitebeard például egy zavart nyugdíjas, aki néha úgy tesz, mintha figyelne és valóban a telefonáló kérdéseire reagál, néha meg teljesen más témát nyit.

Hirdetés

A módszer egyébként nem csak a porszívóügynökök és biztosítás-értékesítők ellen használható, hanem azon csalók ellen is, akik telefonon próbálnak nyugdíjasokból és kevésbé óvatos ügyfelekből bankkártyaadatokat, személyes információkat kicsalni.

A szolgáltatás atyja, Roger Anderson tíz éve rágott be először, akkor még egy folyamatosan hallózó üzenetrögzítővel szívatta zaklatóit, de a technológia fejlődésével ő is szintet léphetett: a mostani megoldása már a GPT4-et veti be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.