Hirdetés

Egyre népszerűbb a Telegram üzenetküldő



|

Ahogy a versenytársakról egyre-másra derülnek ki furcsaságok, mind többen próbálják ki a Telegramot - pedig ennek a háttere sem egészen tiszta.

Hirdetés

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Telegram üzenetküldő elérte a 400 milliós havi aktív felhasználó-számot; ezzel kicsit több mint fél év alatt negyedével nőtt a bázis, tavaly októberben lépték ugyanis át a 300 milliós mérföldkövet. A közlemény szerint egyre többen jönnek rá arra, hogy más üzenetküldők nem olyan biztonságosak és nem is annyira szigorúak a személyes adatok védelme terén, ezért a felhasználók egy idő után megtalálják az ilyen téren betonbiztos Telegramot.

Hirdetés

A mostani közlemény mellett az üzemeltetők azt is belengették, hogy már dolgoznak a videóhívás bevezetésén is, amelyet szintén ugyanolyan biztonságosnak terveznek, mint amilyen a szöveges chat. A hír szerint naponta átlagosan másfélmillió új felhasználóval bővül a szolgáltatás, és 20 országban ez a legtöbbet letöltött közösségi / kommunikációs alkalmazás. Szintén ma indították a beszélgetésekbe szúrható matricák lehetőségét 20 ezer matricával, a kvíz funkciót 2.0 verzióra frissítették, valamint egy új felületet faragtak Androidon a csatolmányok kezelésére. Szintén most jelentettek be egy 400 000 eurós közösségi finanszírozási programot olyan tartalomgyártók részére, akik oktatási célú teszteket készítenek Telegram alá.

Tény, hogy az app híre alapvetően erről a biztonságos működésről szól, a végpontok közötti titkosítással ellátott csevegést például nem lehet lehallgatni - de pont ezért elég rossz híre van a hatóságok szemében. Egyes vélemények szerint például különféle terrorszervezetek és bűnözői körök is Telegramot használnak belső kommunikációjuk során, és ezekhez semmilyen szinten nem lehet hozzáférni. Pont ezért például a Telegram kifejezetten népszerű Kínában, ahol az állam által mélyen ellenőrzött WeChat szolgáltatás helyett igyekeznek egyre többen átállni erre annak ellenére, hogy a Telegram letöltése hivatalosan nem lehetséges az országban.

A fentiek mondjuk az átlagemberek szemében pont erősítik azt, hogy egy adatkezelés terén biztonságos és az elvei mellett mindvégig kitartó szolgáltatásról van szó, az érem másik oldala viszont az, hogy a Telegram alapítója az a Pavel Durov, aki az "orosz Facebook", a VK (VKontakte) szolgáltatást is elindította - erről pedig mindenfelé az terjed, hogy az ide regisztráltak adatai igazából nyitott könyvnek számítanak az orosz hatóságok számára. A cég egyébként ugyan orosz vezetőséggel rendelkezik, de már az Egyesült Arab Emirátusokban van bejegyezve, főhadiszállása pedig Dubajban található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.