Hirdetés

Teljes filmek feltöltésével bizonyítják a felhasználók, hogy nem működik a Twitter moderációja



|

Látványosan szundikál a Twitter moderátorcsapata, már ha maradt belőlük bárki a cégnél.

Hirdetés

Komoly viharban repdes manapság a Twitter madara, az Elon Musk általi felvásárlás óta ugyanis egész nagy a káosz a közösségi oldal körül. Az új tulajdonos egyetlen tollvonással kirúgta az alkalmazottak felét, a megmaradt munkatársak többsége pedig magától mondott fel, miután a milliárdos egy nem túl csábító ultimátumot intézett hozzájuk.

Az események tükrében sejthető volt, hogy előbb-utóbb a felhasználók is megérzik majd az állomány megtizedeléséből eredő problémákat, s könnyen lehet, hogy már el is jutottunk erre a pontra.

Hirdetés

Az utóbbi napokban ugyanis egyesek teljes filmek és sorozatepizódok feltöltésével demonstrálták, hogy a Twitternél már nem igazán működik a moderálási rendszer, vagy legalábbis erősen letekerték az algoritmus érzékenységét. A 2 perces szakaszokban közzétett filmek jellemzően órákig fent vannak, mire letiltják a feltöltést elkövető fiókot, maguk a videók pedig olykor még ezt követően is megtekinthetők maradnak.

Az alábbi képen a 2014-es Need for Speed (cikkünk írásakor még simán elérhető) első epizódját tartalmazó poszt látható, de olyan is volt, aki a Star Trek: Az új nemzedék nyitányát töltötte fel, ezen a linken pedig a Spongyabob egyik epizódját találjuk, e sorok megszületésekor már több mint 1 milliós megtekintéssel.

A hétvégén a tavaly kitiltott Donald Trumpot is visszaengedő Elon Musk eddig még nem reagált az ügyre, így nem is lehet megmondani, hogy a munkatársak  tömeges távozása, vagy a hatalomátvételkor beharangozott lazább moderáció áll-e a mikroblog lassú reakciói mögött. Az viszont bizonyos, hogy a stúdiók nem fogják jó szemmel nézni a dolgot, ami akár perekhez is vezethet.

A Twitter jövőjén ötletelő Musk korábban azt is felvetette, hogy hosszabb videók feltöltését is lehetővé tenné a Twitter Blue-előfizetők számára, a jelenlegi helyzetet elnézve azonban ez végképp katasztrófába torkollna a filmes jogtulajdonosok szempontjából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.