Hirdetés

Teljesen 5G-re vált és kicsit mobil lett a Yettel otthoni internet szolgáltatása



|

Egyszerűbb tarifacsomag-kínálatot vezetett be, és a felhasználói igényekhez igazította az OtthonNet szolgáltatását a Yettel.

Hirdetés

Két éve lépett be a vezetékes szolgáltatók felségterületének számító otthoni internet piacra a Yettel, először 4G alapokon, majd tavaly május óta már 5G technológiával is. Ezzel a Yettel a hazai piacon az egyik első olyan vállalattá lépett elő, amely ténylegesen ki is használta-használja az ötödik generációs hálózatokban rejlő lehetőségeket, mégpedig azzal, hogy mobil technológiával a vezetékes szolgáltatásokéval összemérhető sebességet biztosít.

Az irány nyilvánvalóan jó, hiszen az ügyfélbázis mára szabad szemmel is jól látható, kb. 80 ezres. A bevezetés óta eltelt két év alatt viszont nagyot fordult a világ, így a vállalat az OtthonNetet a mai naptól a piaci környezethez és a felhasználói igényekhez igazította.

Hirdetés

Az egyik fontos változás az, hogy megszűnt a Pro csomag, azaz nincs többé külön 5G-s előfizetés. Mostantól a Basic mellett csak egyetlen csomag választható, amely mindig az adott helyen elérhető legnagyobb sebességet biztosítja - ha egy ügyfél például még úgy fizet elő, hogy lakóhelyén csak a 4G elérhető, de később kiépül az 5G lefedettség is, akkor a router automatikusan átvált 5G-re, és onnantól kezdve nagyobb sávszélességet garantál. A lefedettség érdemben nőtt, az OtthonNet szolgáltatás a Yettel saját adatbázisa szerint országosan 2,5 millió címen elérhető, az 5G lefedettség pedig 20% körüli - de értelemszerűen Budapesten sokkal jobb, 80%-os. Az árképzés továbbra is dinamikus, a mostani változások miatt azonban nem emelkedett a tarifa. Azt, hogy a szolgáltatás nálad elérhető-e, a yettel.hu/otthonnet címen pillanatok alatt ellenőrizheted. A kipróbálásra továbbra is három hónap ingyenes tesztidőszak áll rendelkezésre.

Az új OtthonNet megvásárolható csak SIM-kártyával vagy eszközbérléssel is, utóbbi esetben TP-Link vagy ZTE 5G-s routert kapsz - mind a két eszköz kezeli a WiFi 6 szabványt is, és ha szükséges, gigabites Ethernet csatlakozójukat is használhatod. További fontos újdonság, hogy mostantól nincs szükség arra, hogy az 5G-s routert szakember helyezze üzembe, az eszköz és a szolgáltatás pár perc alatt, egyedül is működésre bírható. A beltéri egység elhelyezésében segít, hogy a szolgáltató létrehozott egy olyan weboldalt, amelyen keresztül ellenőrizhető az adott pozícióban a jelerősség és a maximális le- és feltöltési sebesség.

Ami pedig talán még ennél is jobb, az az, hogy a Yettel részletesen feloldotta a helyhez kötött üzemeltetést, vagyis a szolgáltatás már nemcsak a telepítési címen vehető igénybe, hanem 30 naponta 10 nap erejéig bárhol máshol az országban (a lefedettségi területen belül, persze), nem kell tehát például külön internetet vásárolni a balatoni nyaraláshoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.