Hirdetés

Teljesen átalakul a Windows 11 Fájlkezelője, kiszivárgott kép árulkodik az új kiadásról



|

Nagy változások előtt áll a Windows egyik legfontosabb programja.

Hirdetés

A Microsoft eredetileg a legendás Windows 95 részeként mutatta be a mai Fájlkezelő (File Explorer) ősét, amely akkor még Windows Explorer néven futott. Az operációs rendszer egyik, ha nem a legfontosabb programja azóta rengeteget fejlődött, legutóbb nem is olyan régen, tavaly ősszel kapott egy ráncfelvarrást, amely a webböngészőkre hajazó tabeket és a Windows 11 vizuális stílusához passzoló kezelőfelületet hozta el.

A jelek szerint viszont a redmondiak nem elégszenek meg ennyivel, és egy jóval mélyrehatóbb átalakításnak vetik alá a fájlmenedzsert, amit most idő előtt leleplezhetett egy szivárgás.

Hirdetés

A jelentés a Windows Centraltól származik, amely még képeket is szerzett a Fájlkezelő következő generációjáról. A lap értesülései szerint a Microsoft az alkalmazás több lényegi funkcióját is átdolgozza, így azok nemcsak korszerűbb külsőben pompáznak majd, de jobban integrálni fogják a OneDrive felhőszolgáltatást és az Office 365 irodai programcsomagot is.

A Windows Central által megszerzett tervek alapján a frissített Fájlkezelő egy újratervezett fejléccel, modernizált keresőmezővel és fájlkönyvtárral, valamint egy teljesen új "Home" gombbal érkezik. A kezelőfelület további lényegi változtatása, hogy az olyan meglévő fejlécgombok, mint például a "Másolás" és a "Beillesztés" a fájl/mappa nézetbe kerülnek át, közvetlenül a fejléc alá.

A megújult alkalmazás kezdőlapján a Microsoft 365-ből és máshonnan ajánlott fájlok fogadnak majd, amelyek nagy előnézeti képekkel mutatják meg a tartalmukat. Az irodai programcsomag integrációjának hála a felhasználók közvetlenül a fájlmenedzserben is megtekinthetik a felhőben, vagy e-mailben megosztott fájlokhoz csatolt jegyzeteket és e-mail beszélgetéseket.

A Microsoft ezek mellett állítólag feltuningolja a fotók megtekintését is, így az egér segítségével könnyedén előcsalhatjuk majd a képek nagyobb, előnézeti verzióját. A másik jelentős újítás az ún. "tagelés" lehet, melynek révén kulcsszavakkal, vagy a macOS Finderéhez hasonlóan színekkel jelölhetjük meg és csoportosíthatjuk a fájljainkat.

Amennyiben a Windows Central forrásai nem tévednek, a Microsoft még ebben az évben elérhetővé szeretné tenni az új File Explorert, így valószínűleg a nyári Moment frissítésben, vagy az ősszel esedékes nagy update-ben, a 23H2-ben debütálhat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.