Hirdetés

Teljesen megújult a Messenger



|

A Facebook teljesen újrafaragta mobilos üzenetküldőjét, mivel a jelek szerint a felhasználók többsége túl bonyolultnak tartotta. A napokban hozzád is megérkezik.

Hirdetés

Üzenetküldő alkalmazásokból hihetetlenül sok közül lehet már választani, és úgy tűnik, az eddig bombabiztos első helyre saccolt Messengernek is fel kell kötnie az alsóneműt. Eleve, ahogy a fiatalok egy része a Facebookról is elvándorol különféle okok miatt, a Messengert is hanyagolja, de különféle felmérések szerint nem csak az anyacég problémái miatt választanak mást, hanem sokkal modernebb, és főleg egyszerűbb chat-alkalmazásokra vágynak. Szóval a Facebook lépett, és kigyomlált egy csomó felesleges dolgot az új Messengerből, pontosabban úgy rendezgette össze a funkciókat, hogy minden nagyon egyszerűnek tűnjön.

Hirdetés

Az új frissítést ráadásul annyira komolynak érzik, hogy külön verziószámot is kapott, ez a Messenger 4. Az elmúlt hetekben teszt-jelleggel már néhány felhasználónál felbukkant ugyan, de a napokban kezdték el kipörgetni mindenkinek. Ez persze azt jelenti, hogy vagy már az új változatot látod a telefonodon, vagy a következő napokban fog frissülni, hiszen a nagyjából másfélmillió aktív fiók frissítése nem egy gombnyomásra történik. De nézzük, mi változott!

Egyszerűbb = nagyszerűbb?

Az elmúlt időszakban azt szokhattuk meg, hogy a Messenger appba belépve a beszélgetések alatt és fölött egy rakás különféle funkció gombja figyel, felül négyet, alul ötöt találtunk, ami egy hippi karácsonyfához tette hasonlatossá a felületet. Ebből összesen három gomb maradt: a beszélgetések alatti első az üzenetekhez, a második az ismerősök listájához visz (egyben itt láthatjuk az instant sztorijaikat is), és a harmadik alá gyűjtötték az eddigi extra funkciók nagy részét Discover / Felfedezés címszó alatt. Itt találjuk a Messengeres játékokat, híreket, friss tartalmakat, ajánlásokat.

Az ablakokban külön jelennek meg az oda illő extra gombok, de ezekből sem sok. Az üzeneteknél a kamera és az új üzenet gombja maradt felül, az ismerősöknél pedig az új ismerős hozzáadásának ikonja.

A Facebook azt reméli a változtatástól, hogy a felhasználók újra rákapnak a messengerezésre, hiszen ha nem akarják a sokféle extrát látni, vagy ezek között lavírozni, akkor simán az első két funkciót nyomkodhatják mindenféle bonyolítás nélkül. Na jó, ne feledkezzünk meg arról a hihetetlen és forradalmi újításról (figyelem, szarkazmus!), hogy az egyes üzenetek hátterét most már színátmenetesre is beállíthatjuk, hogy a Facebook szerint ezzel is jelezzük az aktuális hangulatunkat.

Maradt hiányérzet

Csendben megjegyezném, hogy egy normális keresőnek sokkal, de sokkal jobban örülnénk, hiszen az üzenetek tartalmában még mindig nem lehet kutakodni, így egy napokkal, vagy akár hónapokkal korábbi beszélgetés részletét visszakeresni olyan érzés, mint amikor sajtreszelővel próbálunk örömet okozni magunknak. Sebaj, majd talán a Messenger 5-ben... A következő frissítések egyikét egyébként elárulta már a Facebook, ez a sötét hátteres éjszakai mód, de erről még nem tudni, mikor érkezik.

A változtatások egyelőre a mobilos appot érintik, a jelek szerint a böngészős, Facebook alól használható Messenger marad olyan, amilyen volt. Most pedig jöhetnek a kommentek: te használod a Messengert? Vagy most újra kipróbálod? Esetleg más üzenetküldőt kedvelsz? Miért?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.