Hirdetés

Teljesen új, még erősebb és még drágább modell lehet az iPhone Ultra



|

A korábban pletykált névcsere helyett felfelé bővülhet az iPhone-modellpaletta.

Hirdetés

Ahogy az évről évre lenni szokott, már az aktuális iPhone-ok őszi megjelenése óta özönlenek a pletykák a következő szériáról, az egyik legbiztosabb tippnek pedig eddig az tűnt, hogy az iPhone 15-sorozatban az Apple nagyobb különbséget tehet a Pro és a Pro Max modell között, melynek érdekében az utóbbi az idén már Ultra néven érkezik, néhány extra funkcióért cserébe jóval merészebb árcédulával.

A szóbeszéd egyik forrása Mark Gurman, a többnyire jól értesültnek bizonyuló Apple-suttogó volt, az elemző viszont most váratlanul módosított az előrejelzésén.

Hirdetés

A Bloomberg cikkírójának legfrissebb jelentése alapján ugyanis meglehet, hogy az iPhone Ultra végül mégsem a Pro Max utódjaként debütál, hanem egy teljesen új típus lesz, amelyet az eddigi zászlóshajó megtartásával annál magasabbra pozicionálnak majd. A forgatókönyv ezzel hasonlóan alakulna, mint amit az Apple Watchnál is követnek a cupertinóiak: itt a jóárasított SE-kiadás és a normál Series 8 mellé tavaly piacra dobták a Watch Ultrát is, kifejezetten a vastag pénztárcájú vásárlókat célozva.

A korábbi pletykákhoz képest szintén nagy különbség, hogy Gurman szerint az iPhone Ultra végül nem az idén ősszel érkező iPhone 15-szériában, hanem a 2024-ben esedékes iPhone 16-család tagjaként léphet színre. Fontos ugyanakkor, hogy az elemző mindezt feltételes módban fogalmazta meg, vagyis még ő maga sem mondja biztosra, hogy teljesen új modellként, s hogy csak jövőre érkezik az Ultra-kiadás.

A kacifántos sztori tehát remek tanulság arra nézve, hogy az ilyen korai iPhone-pletykák még a Gurmanhez hasonló nevesebb szivárogtatóknál is képlékenyek, így természetesen a mostani jelentést se vegyük készpénznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.