Hirdetés

Tényleg a hajlítható AI mobiloké a jövő?



|

Több fontos mobiltechnológia jelent meg, amiktől forradalmat várnak. A Honor európai vezetőjét kérdeztük, lesz-e idén áttörés az okostelefonok világában.

Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben az a mobilgyártó, aki elhatározza, hogy kilép a megszokott formátumból és valami egészen újat, mondhatni forradalmit készít. A felhasználók jelentős része úgy vélekedik, a mai felhasználáshoz tökéletesen passzol a jelenlegi okostelefon-dizájn, és amikor valami újat lát, egyszerűen elutasítja, mondván a mostani a tökéletes, nem kívánja feladni a megszokott kényelmet és megtanulni egy teljesen másfajta kütyü kezelését. Ugyanakkor ott a másik oldal is, amely szerint a mobilfejlesztés leült az elmúlt években, és épp itt lenne már az ideje valami forradalmi változásnak, ami kirántja a gyártókat és a felhasználókat is a komfortzónájukból.

A Honor európai alelnökét, Zachary Jiangot kérdeztük, hogy miként vélekedik erről a helyzetről, valamint az új generációs mobilok jelenéről.

PCW: Hogyan látja a hajlítható mobilok jövőjét? Leváltják valaha a klasszikus okostelefonokat dizájnban?

Zachary Jiang: 10-15 éve még kevesen hittek abban, hogy a nagy kijelzős, érintős mobilok változást hoznak. Azóta látjuk, mi vált általánossá. Hiszem, hogy a helyzet most is hasonló, és záros határidőn belül a hajlítható telefonok meg fogják változtatni a mindennapjainkat, ahogy dolgozunk, tanulunk és szórakozunk, és ez a formátum válik általánossá az okostelefonok világában.

Hirdetés

PCW: Várható a közeljövőben, hogy a Honor elérhető árszintű hajlítható mobilt mutat be? Várható Flip-típusú mobil a cégtől?

Zachary Jiang: Ma még egzotikumként tekintenek az ilyen mobilokra, ám ahogy a technológia fejlődik és sikerül egyre elérhetőbbé tenni az újfajta dizájnt, úgy fognak egyre többen áttérni a hajlítható modellekre. A Honor óriási hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, és mindig is úgy pozícionálta magát, mint egy innovatív technológiai cég. A Magic V2-vel is megmutattuk, hogy a ma elérhető legfejlettebb technológiát vagyunk képesek szállítani sorozatgyártásban, ám itt nem álltunk le, a laborjainkban már újabb technológiákon dolgozunk, hogy egyedi és népszerű termékeket tervezzünk és gyártsunk.

Egyértelmű, hogy újabb hajlítható eszközökkel fog jelentkezni a piacon a Honor, ám erre akkor kerül majd sor, ha úgy ítéljük, a technológia készen van és a piac megérett a következő váltásra.

PCW: Igaz, hogy az AI a következő nagy lépés a mobilok piacán (is)?

Zachary Jiang: Véleményem szerint a hajlítható dizájn kulcsfontosságú a mobilok jövőjét illetően, ám emellett a Honor számtalan területen folytat kutatásokat. Már most is piacvezetők vagyunk például üzemidőben és akkumulátor-technológia terén, itt pedig hamarosan újabb kellemes meglepetésekkel fogunk szolgálni a felhasználók számára. A mobiljaink már most is számtalan AI rutinnal segítik a felhasználók mindennapjait, és ez a közeljövőben újabb, izgalmas szolgáltatásokkal fog bővülni. Tehát a válasz egy egyértelmű igen, az AI-nak fontos szerepe van a jövő mobiljában.

PCW: A Magic V2 után milyen irányban folytatódik a hajlítható mobilok fejlesztése?

Zachary Jiang: Klasszikus mobilról áttérni hajlíthatós változatra óriási változást hoz felhasználói élményben is. Legyen az akár egy szimpla e-mail megírása, filmnézés, chat, vagy képszerkesztés, sokkal többet el lehet érni így, mint a régebbi dizájnú modelleken. A Honornál rengeteg energiát ölünk a kutatásba, az ötletelésbe, és számtalan új megoldást építünk be készülékeinkbe. A komponensek 3D-nyomtatása, a speciális anyaghasználat, az egyedi dizájn mind kulcsfontosságúak, és többek között így sikerült 9,9 mm-re leszorítanunk a Magic V2 vastagságát. Laboratóriumainkban már a következő modellek fejlesztésén dolgozunk, és az időközben megjelent új technológiákat, chipeket is felhasználjuk az új generációs Honor mobilok megalkotásakor.

PCW: A mobilok mellett más termékekre is nagyobb figyelem jut 2024-ben?

Zachary Jiang: 2024 fontos változásokat hoz a cég életében. Ahogy Kínában, úgy Európában is számtalan mobileszköz bejelentésére készülünk az okostelefonok mellett. Ebbe beletartoznak új okosórák, tabletek és egyéb mobilkiegészítők is.

PCW: Az új Honor mobilok még mind Android 13-at futtatnak. Milyen előrelépéseket tervez a Honor a szoftverfejlesztés területén?

Zachary Jiang: Évekkel ezelőtt elképzelhetetlennek tartottuk, hogy majd a mobilunkkal fizetünk, ma pedig már általános használatnak számít. Ehhez a hardver és a szoftver együttes, összehangolt fejlesztésére volt szükség, ami kulcsfontosságú a jelenben és jövőben is. A Honor szorosan együttműködik az app-fejlesztőkkel és a Google-lel, ám a célja nem az, hogy az elsők között adoptálja az új rendszerverziókat, hanem az, hogy tökéletes felhasználói élményt nyújtsanak eszközei. Ehhez az alaprendszer, a kezelőfelület, a gyári appok és a hardver összhangjára van szükség.

A szoftveres támogatás is kiemelt fontosságú a mobilok esetében, ahol szintén sikerült előrelépnünk. A Magic V2 mobilnál négy operációsrendszer-váltást ígérünk, a biztonsági javításokat pedig 5 éven át megkapja a telefon.

Természetesen már javában dolgozunk a következő Android rendszer bevezetésén, emellett új, izgalmas szoftvermegoldásokkal is készülünk, ám ezekről nem most, hanem majd a soron következő Honor Magic mobil bejelentésekor, a február végi MWC kiállításon rántjuk le a leplet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.