Tényleg elfordulnak a fiatalok a randiappoktól?



|

Egy friss kutatás szerint a Z-generáció körében már cseppet sem népszerűek a társkereső alkalmazások.

A 30 felettiek jól emlékezhetnek azokra az időkre, amikor még sokak szemében ciki volt az interneten párt keresni, aztán jött a közösségi média, majd a mobilokat meghódító randialkalmazások, melyeknek köszönhetően napjainkra mi sem természetesebb ennél a megoldásnál.

A jelek szerint azonban meglehet, hogy a dollármilliárdokat termelő társkereső appok uralmának is vége szakad, egy új felmérés alapján ugyanis a fiatalabb generáció már nem az interneten kergeti a szerelmet.

Hirdetés

A kutatást a generation lab nevű cég végezte az Axios hírügynökség felkérésére, közel 1000 egyetemi hallgatót faggatva ki a randizási  szokásaikról, a kérdések között pedig az is szóba került, hogy mely társkereső alkalmazásokat preferálják a diákok. Nagy meglepetésre a válaszadók 79%-a úgy nyilatkozott, hogy egyetlen ilyen szolgáltatással sem él, míg a második helyen a Tinder (12%), a harmadikon pedig holtversenyben a Hinge és a Bumble (8-8%) végzett.

Az eredmény első pillantásra szöges ellentétben áll a Z-generációról kialakított képpel, mely szerint a 2000 után születettek az egész életüket az interneten élik. Az elfordulás akár az érintett platformok felé megfogalmazott kritikaként is felfogható, hiszen ezek kapcsán gyakori panasz, hogy túl kapzsivá váltak az üzemeltetők, ezért már csak a fizetős felhasználóknak terem babér, ha terem egyáltalán.

A kutatásról beszámoló Wired kérdésére ugyanakkor a Kaliforniai Egyetem pszichológusa, Paul Eastwick rámutatott, hogy nem szabad túlértékelni a felmérés eredményét, mivel az egyetemisták abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy állandóan hasonló korú emberek veszik körül őket, gyakran kötve új ismeretségeket, így nem is feltétlenül szorulnak rá a társkereső appokra.

Megeshet tehát, hogy azok a zoomerek, akik a generation lab kérésére most látványosan elutasították az online párkeresést, később még visszatérnek hozzá, illetve az sem kizárt, hogy ugyanez a korosztály teljesen más válaszokat adna, ha nem csak egyetemisták körében végezték volna a felmérést.

Ti hogy álltok a randiappokhoz?

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.