Hirdetés

Tényleg jöhet a lyukkamerás iPhone?



|

Már két pletyka is azt állítja, hogy az iPhone 14 Próval elbúcsúzhatunk a gyűlölt bevágástól.

Hirdetés

Az iPhone-okon található szenzorsziget eltüntetéséről azóta álmodozik az almás felhasználók egy része, hogy az Apple először bemutatta azt a 2017-es iPhone X-en. Ehhez képest viszont még az idei modellek is csak egy 20%-os méretcsökkenést hoztak, így a kamerát és a Face ID-t rejtő "notch" továbbra is stabil kelléke a cupertinói formanyelvnek.

Ez azonban jövőre megváltozhat, mivel már két pletyka is azt állítja, hogy az iPhone 14 Prón csupán egy apró kamerakivágást (hole-punch camera) kapunk.

Hirdetés

Legutóbb a megbízhatóbb elemzők közé sorolt Ming-Chi Kuo jósolta ezt még szeptemberben, most pedig a koreai The Elec híroldal szellőztette meg az értesülést. A lap forrásai szerint az Apple egy 6,06 és egy 6,7 hüvelykes iPhone 14 Próval készül, és mindkettőn a lyukkamera virít majd, míg az ugyanebben a méretben érkező normál modelleken megmarad a szenzorsziget, és vele a motiváció a drágább verziók beszerzésére.

Hogy miként is állna a lyukkamera az iPhone-nak, azt még szeptemberben prezentálta nekünk a Front Page Tech rendere, amit elnézve valóban nem festene rosszul egy ilyen összeállítás:

A dolog mögött viszont van egy komoly kérdőjel is, hiszen nem valószínű, hogy az Apple az arcazonosításhoz használt Face ID-szenzort is be tudja préselni egy hole-punch szelfikamera mellé. Ebből adódik, hogy ha így lesz, akkor vagy a Face ID-nek intünk búcsút, mondjuk egy előlap alatti ujjlenyomat-olvasóval, vagy a lyuk lesz nagyobb, mint az ugyanezt a megoldást alkalmazó androidos modelleken. Alternatívaként pedig felmerülhet az is, hogy a kijelző alá rejtik a Face ID szenzorait.

Ez azonban csak puszta találgatás, az Apple megfontolt evolúcióját ismerve a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a cupertinóiak kihúznak még néhány évet a szenzorsziget farigcsálásával. Akárhogy is legyen, az iPhone 14-széria bemutatójára csak a jövő ősz környékén érdemes számítani, addig viszont még sor kerülhet a megfizethető iPhone SE frissítésére is, ami sok vásárló számára lehet érdekesebb portéka.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.