Hirdetés

Tényleg kirúgná a Twitter-dolgozók nagy részét Elon Musk?



|

Korábban éppen az ellenkezőjét mondta, és nem is biztos, hogy összejön neki a deal.

Hirdetés

Több mint 5000 embert, azaz a 7500 Twitter-dolgozó háromnegyedét kirúgná Elon Musk, ha megvásárolná a közösségi oldalt. Ezt a Washington Post írja, miután megtudta: a Tesla-tulajdonos ezt mesélte több befektetőnek is. Eközben a folyamathoz közeli források azt mondták, hogy az ügymenet "jóhiszemben" halad, minden a legnagyobb rendben, és nem lesz akadálya annak, hogy tartsák a 28-i határidőt; ekkorra kell teljesülni az adásvételnek.

Tény, hogy a karcsúsítás egyébként is aktuális a Twitternél, a vezetőség korábban a dolgozók negyedétől vált volna meg, évi 800 millió dollárt spórolva ezzel, ám az oldal ettől még működőképes maradt volna, a felhasználók ebből nem sokat vettek volna észre.

Ha azonban csak 2000-en maradnának, éppen hogy el tudnák látni az alapfeladatokat, de a felhasználókat már nem tudnák megvédeni a támadásoktól, rendszeresek lennének az adatlopások

- nyilatkozta a lapnak egy korábban ott dolgozó középvezető. Ha ez nem lenne elég, Musk azt is elmondta a befektetőknek, hogy három éven belül megduplázná a bevételt - hogy ezt hogy tervezi, azt nem fejtette ki.

Hirdetés

Pánikra azonban nincs ok, kevés az esély, hogy a milliárdos komolyan gondolta ezt a számot, és különben sem biztos, hogy összejön neki az üzlet - írja a Mashable. Először is át kell esnie egy alapos átvilágításon: a Biden-kormány nem csak gazdaságilag, hanem nemzetbiztonsági szempontból is vizsgálja, milyen hatása lehet annak, ha Musk lesz a Twitter tulajdonosa. Nem éppen biztató a kép, tekintve, hogy milyen közvetlen viszonyt ápol mostanában Putyinnal, az ukrajnai "béketervről" szóló tweetek is az orosz elnök nézeteit tükrözik.

A 75 százalékos munkaerőritkítás különben sem új: Marc Andreessen és David Sacks egy korábbi interjúban már kifejtették, hogy a dolgozók háromnegyede "nem tudni, mit csinál", és Musknak egy alapos fűnyírással kellene kezdenie. Valószínű, hogy a milliárdos egyszerűen ezzel házalt, feltételezve, hogy a befektetők ilyesmit szeretnének hallani. Abban viszont nagyjából mindenki egyetért, hogy nem tesz majd jót sem a Twitternek, sem a felhasználóknak, sem általában az internetnek, ha Musk megveszi az oldalt. Musk mindenesetre október elején még esküdözött, hogy tényleg felvásárolja a céget, hiába hátrált ki korábban és perelték be emiatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.