Hirdetés

Tényleg úgy tűnik, minden korábbinál olcsóbb MacBookkal turbózhatja fel az eladásait az Apple



|

Újabb jelentés utal arra, hogy elkészülhet a jóárasított MacBook.

Hirdetés

Az Apple laptopjai számos előnyt kínálnak a stabil operációs rendszertől a (többnyire) olajozottan működő ökoszisztémán át az átlagosnál jobb értéktartásig, mindezt viszont cseppet sem adják olcsón a cupertinóiak, ami alaposan leszűkíti a MacBookok célközönségét.

Az almás céget persze ez sosem zavarta, hiszen a prémium notebookokat jelentős árréssel lehet értékesíteni, és a kereslet sincs annyira kitéve az aktuális gazdasági viharoknak, mint az olcsóbb tömegcikkek esetében. Legalábbis eddig ez volt az alapvetés, a legfrissebb kimutatások szerint viszont az utóbbi hónapokban óriásit zuhant az eladott MacBookok száma, ami az Apple-t is lépéskényszerbe hozhatta.

Hirdetés

A MacRumors ugyanis nemrég kiszúrt egy bejegyzést egy ismert dél-koreai pletykablogon, mely szerint az Apple jóárasított 12 és 13 hüvelykes MacBookokon dolgozik. A poszt alapján a gépek 700 dolláros, vagy annál alacsonyabb áron köszönhetnek be, s habár a gyártó még nem hozott végleges döntést a piacra dobásukról, a gyenge maces eladások miatt most minden korábbinál nagyobb esély van a projekt megvalósulására.

Amennyiben Tim Cookék végül tényleg keresztülviszik a dolgot, jóval olcsóbb laptopokat kaphatunk a jelenlegi belépő szintet képviselő, 999 dollárról induló MacBook Airnél. A lehetséges magyar ár megtippeléséhez az iPhone 14-re érdemes vetni egy pillantást, amely az Egyesült Államokban ugyancsak 700 dollárba kerül, idehaza pedig adókkal együtt 350 ezer forintért forgalmazzák, vagyis ha kapunk egy 700 dolláros MacBookot, az jó eséllyel ebben az ársávban fog landolni.

A MacRumors a korrektség jegyében emlékeztet, hogy a forrás ugyan nem mindig jósol pontosan, ám korábban azért volt már néhány találata. A "MacBook SE" érkezése kapcsán pedig némi extra reménnyel szolgál, hogy az elmúlt hónapok során a neves elemző Ming-Chi Kuo, valamint egy tajvani lap is arra fogadott, hogy az Apple megfizethetőbb laptopokkal állhat elő.

Ez ugyan mind csak találgatás, az ellenben már egészen biztos, hogy az Apple napokon belül új számítógépeket mutat be, amiről itt írtunk bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.