Hirdetés

Idén mindenhová megérkeznek a Tesla napelemes tetőcserepei



|

Elon Musk azt mondja, hogy 2020-ban globálisan is elérhetővé válik a Solar Roof, vagyis az áramtermelő tetőcserép.

Hirdetés

A Tesla Solar Roof startja nem volt zökkenőmentes. Először 2016. októberében debütált a napelemes tetőcserép, aztán többször átdolgozták, és csak idén kezdett jobban terjedni. A jelek szerint azonban a Tesla komolyan gondolta az ötletet, és idén eléggé rákapcsol az áramtermelő tetőcserepek terjesztésére. Maga Elon Musk, a cég ügyvezetője árulta el a Twitteren, hogy a cég idén nemzetközileg is elérhetővé tenné a terméket. 

Hirdetés

Sajnos Musk konkrét országokat nem nevezett meg, így nem tudni, hogy például hazánkban kapható lesz-e a Solar Roof. A gyártást elsőként a New Yorkban található Gigafactoryban kezdik, utána terjesztik ki. 

A Solar Roofnak hála a napelemek felszerelése nem csak egyszerűbb, olcsóbb is, ráadásul Musk szerint sokkal szebb egy ilyen tető, mintha a normál cserepekre tenne valaki napelemeket. Eközben a Tesla-vezér toborozza is a szakembereket a Solar Roof-csapatba, Amerika számos államában. Némi negatívum a cég számára, hogy környezetvédelmi csoportok nyomása miatt a berlini Gigafactory építése csúszik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.