Hirdetés

Teszt közben felrobbant a SpaceX egyik űrhajójának prototípusa



|

Az Elon Musk vezette cég elhivatott, hogy minél előbb olyan űrhajókat készítsen, melyek akár száz főt is elszállítanak az űrbe, az egyik ilyen tesztelése most azonban balul sült el.

Hirdetés

Nemrég mi is írtunk arról, hogy a SpaceX Starship program tesztjei gőzerővel zajlanak. Tegnap a száz embert szállítani képes, többször használatos űrsikló negyedik prototípusának tesztjeit folytatta le a cég, melyet élőben is közvetítette, így emberek ezrei nézhették végig, ahogy a járművet elemésztik a lángok. Fontos kiemelni, hogy a Starshipnek semmi köze nincs a Crew Dragon űrsiklóhoz, melyet a tervek szerint szombaton, 21:22-kor lőnek majd ki, fedélzetén két asztronautával, akik megkísérelnek eljutni a Nemzetközi Űrállomásra, szóval tragédiáról nincs szó, de azért a mai kilövés kapcsán nyilván nem ez a legjobb ómen.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a Starship projekt az egyik legérdekesebb dolog, ami az utóbbi időben az űrutazásban történhetett, hiszen az Elon Musk vezette cég azt tűzte ki céljául, hogy olyan űrutazásra képes járművet hozzon létre, mely akár száz emberrel is képes elhagyni a földet, és a későbbiekben landolhat a Holdon vagy akár a Marson is. 

Tegnap tesztelték a Starship SN4 névre keresztelt prototípust, amikor - a cég későbbi jelentése alapján - gázszivárgás történhetett, ami végül óriási robbanáshoz vezetett. Mindezt élő közvetítésben is követhették az érdeklődők, így jó pár felvétel akad a balszerencsés kilövésről:

Ahogy az a felvételeken is látható, a Starship SN4-ből nem sok maradt a robbanást követően, és a cég Brownsville-ben üzemeltetett bázisa is komolyan megrongálódott. Persze Musk nem arról híres hogy ilyen dolgok megfutamodásra késztetik, így a SpaceX bejelentette, hogy már dolgoznak a következő prototípuson, a Starship SN 5-ön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.