Hirdetés

Tipp: így uralhatod a Facebook változásait



|

Sokan örülnek annak, hogy a Facebook mostantól emberközpontúbbra faragja a hírfolyamodat, de tény, hogy sok minden megváltozik: összegyűjtöttük, mit kell tenned, ha szeretnéd megtartani a mostani állapotot.

Hirdetés

Ahogy korábban megírtuk, Mark Zuckerberg jelentős változtatásokat ígért a Facebook működésében, amelynek fókuszában az áll, hogy azokat a tartalmakat kapjuk meg súlyozottabban a hírfolyamunkban, amikhez gyakran hozzászólunk vagy épp megosztjuk, tehát valóban érdekelnek minket, és nem csak kósza lájkokat dobálunk rájuk ész nélkül. Ez idáig nagyszerű, de ettől még biztosan felborul az a megszokott rendszer, amihez hozzászokhattunk az elmúlt években.

Hirdetés

Mert az egy dolog, hogy a Facebook szerint úgy kell mérni a minket valóban érdeklő témákat, hogy azokhoz egy lájk mellett hozzá is szólunk, de lássuk be, nem minden érdekes tartalom ilyen. Ha például eddig gyakran felbukkant a hírfolyamodban a PC World és a naponta gyakran megosztott cikkei, ezekre sokszor még akkor is, ha érdekelt, "csak" rákattintottál és elolvastad, de nem kommenteltél - vagy ha mégis, azt a magazin felületén tetted.

Ezáltal tehát a Facebook rendező algoritmusa az új rendszer szerint azt gondolhatja, hogy nem érdekel téged annyira a PC World, ezért jóval ritkábban jeleníti majd meg számodra. És ugyanígy "elbújnak" a kedvenc divatmárkáid, zenekaraid, sportolóid is.

Van megoldás

Szerencsére a Facebook már korábban beépített egy olyan "kapcsolót", amivel mi magunk jelezhetjük az algoritmus számára, hogy minket egy adott személy vagy oldal az átlagosnál jobban érdekel. Ehhez nem kell mást tenni, mint rákattintani az illető személyre vagy oldalra, és a fejléce alatt a "Követed" gomb kis lefelé mutató nyilára bökni, majd a lenyíló menüben az "Alapértelmezés" helyett bejelölni a "Megjelenítés elsőként" menüpontot.

Emellett persze még mindig nem tudni, mennyire lesz erősez az opció az új rendezési elvvel szemben, ezért azt javasoljuk, hogy az általatok kedvelt személyek és oldalak megosztásai alatt legyetek aktívabbak, például írjatok kommenteket szimpla lájkok helyett. Ezen kívül néha csak úgy nézzétek meg az illető ismerős vagy oldal profilját, hátha kerültek fel olyan megosztások, amik nem jelentek meg a hírfolyamodban.

Ha kommentelsz és néha felkeresed a számodra fontos embereket és oldalakat, a Facebook öntanuló mesterséges intelligenciája minden bizonnyal észleli majd, hogy ezeket jobban kedveled, és ezért gyakrabban jeleníti meg a főoldaladon is az általuk postolt tartalmakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.