Hirdetés

Titokzatos frissítést kap a Windows 10



|

Már biztosan érkezik a Windows 10 22H2-es csomagja, az viszont rejtély, hogy mi lesz benne.

Hirdetés

A Windows 11 tavaly őszi rajtja óta a Microsoftnál minden az új generációs platform körül forog, míg az egészen 2025 novemberéig támogatott Windows 10 kapcsán úgy szól az ígéret, hogy már csak apróbb frissítéseket fog kapni, hiába vannak elsöprő többségben a felhasználói.

A múlt hónapban azonban felröppent a pletyka, hogy a Windows 10 is kap egy nagyobb, 22H2-es jelzésű frissítést, így beindult a találgatás, hogy vajon mi is lesz a csomagban.

Hirdetés

A napokban pedig be is futott az update előnézeti verziója (preview build). A Build 19045.1865 (KB5015878) sorozatszámon megjelent frissítés hivatalossá tette a 22H2 érkezését, ezen túl viszont nem segített eloszlatni a ködöt. A leírásából ugyanis csak annyi derül ki, hogy az előnézeti kiadás a "kiszolgáló technológia validálására" összpontosít, a kész csomag pedig egy "szűkített funkciókészletet" tartalmaz majd.

A jelek szerint még hónapokig rejtély maradhat, hogy melyek ezek a titokzatos új funkciók, a redmondiak ugyanis azt közölték, hogy csak az év későbbi szakaszában árulnak el további részleteket a Windows 10 22H2-ről. Megeshet, hogy végül az októberi Ignite-esemény ad apropót a leleplezésre, de az sem kizárt, hogy a mindig serény szivárogtatók addig még elspoilerezik a meglepetést.

A történtek mindenesetre arra utalnak, hogy maradt még némi puskapor a Windows 10-ben, s hogy a Microsoft nem feltétlenül fogja a korábban beígért kisebb fixekre korlátozni a frissítéseit a támogatási időszak hátralevő éveiben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.