Hirdetés

Több áram kell a bitcoin bányászásához, mint egyes országok ellátásához



|

Bizony nem egyszerű és olcsó mulatság a kriptovaluta előállítása.

Hirdetés

Forintra átváltva továbbra is annyira magas a bitcoin árfolyama, hogy akár már egyetlen ilyen apróság birtoklásával milliomos lehet valakiből, és habár sokaknak sikerült is elérniük ezt, azért közel sem olyan egyszerű mutatványról van szó. A kriptovaluta bányászásához ugyanis nemcsak a megfelelő hardverekre, hanem komoly mennyiségű áramra is szükség van; a Cambridge-i Egyetem kutatói előálltak néhány érdekes részlettel ennek kapcsán.

Hirdetés

A kutatók által megalkotott online eszköz szerint például Kínában bányásszák a legtöbb bitcoint, a kriptovaluta energiafelhasználása pedig megegyezik Argentina éves karbonlábnyomával. Sőt, ha hihetünk a kimutatásnak, akkor a bitcoin áramfogyasztása bizony magasabb, mint a dél-amerikai országé, de még Hollandiát és az Egyesült Arab Emirátusokat is megelőzte.

Érdekességképpen viszont érdemes megjegyezni, hogy az USA-ban található, mindig bekapcsolt állapotban lévő, de inaktív otthoni eszközök energiája akár egy évig képes lenne futtatni a teljes bitcoin-hálózatot. Egyébként egyes bányászok azzal érveltek, hogy a kriptovaluta kinyerése egyre gyakrabban történik megújuló energiaforrásból származó áram segítségével, viszont a környezetvédők szerint továbbra sem túl rózsás a helyzet, mivel sokan még mindig ott ügyködnek, ahol olcsóbb az áram, ami sok esetben szén felhasználásával kerül előállításra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.