Hirdetés

Több dologban is lepipálja az iPad Prót és a Galaxy Tab S9-et ez az új japán tablet



|

Kifejezetten a profi felhasználókra lő a NEC Lavie Tab T14.

Hirdetés

Aki manapság komolyabb igénybevételre is alkalmas prémium táblagépre vágyik, az jó eséllyel az iPad Pro vagy a Galaxy Tab S szériákból választ magának, hiszen az Apple és a Samsung ajánlatai egyaránt remek teljesítménnyel és funkciók széles tárházával szolgálnak, a gyártóiktól megszokott minőségben.

A világpiaci erőviszonyokat ugyan biztosan nem fogja felforgatni, de a japán NEC most egy olyan ajánlattal állt elő, ami nem csak hogy felveszi a versenyt a nagyokkal, de két kategóriában lazán le is pipálja őket.

A nemrég bemutatott NEC LAVIE Tab T14 legnagyobb dobása egyértelműen az iPad Prót és a Galaxy Tab S9+-t is felülmúló OLED kijelző, amely az óriási, 14,5 hüvelykes mérete mellett a 3000x1876 pixeles felbontásával is a piac éllovasának számít, és még a 120 Hz-es képfrissítés sem hiányzik a repertoárjából. Összehasonlításként: az iPad Pro nagyobb kiadása 12,9 hüvelyken terpeszkedik 2048x2732 pixeles felbontással, míg a Tab S9+ 12,4 hüvelykes panelt kínál 1752x2800 pixeles felbontással.

Hirdetés

Ezzel pedig még nincs vége az érdekességeknek, a NEC ugyanis nemcsak a szemet, hanem a füleket is kényezteti, ezért  a LAVIE Tab T14-be nem kevesebb mint nyolc darab beépített JBL hangszóró került, méghozzá a térbeli hangzást biztosító Dolby Atmos támogatásával. Ami pedig a teljesítményt illeti, a videó- és fotószerkesztéssel foglalkozó kreatívoknak ajánlott táblagépet a MediaTek Dimensity 9000 chip hajtja, amely ugyan nem a kínai gyártó legfrissebb csúcsprocesszora, de még mindig van benne elég kakaó, ráadásul itt 12 GB memória és 256 GB tárhely is jár mellé.

A további extrák között említhetők a 13 megapixeles elő- és hátlapi kamerák, amelyeket egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű lencse is kiegészít, a tablet pedig két USB Type-C portot is kapott, DP-In/DP-Out támogatással. Mindezért a NEC 142 780 jent kér, ami 343 ezer forintra fordítható le, de sajnos nem érdemes spórolni rá, mert a TechRadar beszámolója alapján a LAVIE Tab T14 csupán a japán piacon kapható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.