Hirdetés

Több hajtogatós iPhone-on is dolgozhat az Apple, így áll most



|

Az Apple állítólag több összecsukható iPhone prototípusán is dolgozik.

Hirdetés

Ugyan évek óta keringenek pletykák arról, hogy a Samsung és egy sor kínai gyártó után az Apple is beszáll az összecsukható/kinyitható mobilok piacára, maguk a cupertinóiak egyelőre nem adták jelét ennek, a minap pedig egy neves elemző egyenesen azt állította, hogy még 2025-ben sem érdemes nagyobb dizájnbeli változást hozó iPhone-ok rajtjában reménykedni.

Egy friss beszámoló most alátámasztja ezt az értesülést, cserébe viszont számos részletet tudni vél az almás cég eddigi erőfeszítéseiről és a projekt aktuális állásáról.

A jelentés a The Information portáltól származik, amely belsős forrásokra alapozva állítja, hogy az Apple pillanatnyilag két hajtogatós iPhone prototípuson is dolgozik. Ezek állítólag kagylóhéj-szerű, vagyis a Samsung Z Flip-szériához hasonló összecsukható modellek, viszont nem szerepelnek a cég 2024-es és 2025-ös tömeggyártási terveiben, vagyis 2026-nál előbb nem tűnik valószínűnek egy ilyen mobil debütálása.

Hirdetés

Ha hihetünk a The Informationnek, az Apple már legalább két ázsiai beszállítót is megkeresett a két eltérő méretű, összehajtható iPhone-hoz szükséges alkatrészek kapcsán, ám a projekt még ennek ellenére is meghiúsulhat, ha nem sikerül megfelelnie a szigorú minőségi követelményeknek. A munka mindenesetre régóta tart: a vállalat élén álló Tim Cook állítólag még 2018-ban adott először utasítást a mérnököknek egy hajtogatós telefon megtervezésére, akik már abban az évben prezentáltak neki egy 7 hüvelykes kijelzővel szerelt prototípust, ami elnyerte a vezérigazgató tetszését.

A fejlesztés azonban nem halad zökkenőmentesen. A cupertinóiak kezdetben egy olyan készülékben gondolkodtak, amelynek összecsukott állapotban is kívül lenne a kijelzője, ám ez a megoldást nem bizonyult elég tartósnak. Ezt követően arra fókuszáltak, hogy a csiki-csuki iPhone még összehajtva se legyen vastagabb egy normál modellnél, amivel a kijelző- és akkumulátor technológia korlátaiba ütköztek.

A The Information szerint az almás cég ezért 2020 körül jegelte a projektet, és egy összecsukható, 8 hüvelyk körüli iPaden kezdett dolgozni, mivel itt a felhasználóknak nem jelentene gondot a vastagabb ház, valamint ez a termék afféle nyilvános tesztként szolgálhatna a hajtogatós iPhone számára. A mérnökök ennek kapcsán most egy új zsanéron dolgoznak, ami meggátolja a panel gyűrődését és nem okoz kidudorodást, mivel az utóbbi gátolná az Apple Pencil kényelmes használatát.

Ami pedig a hajtogatós iPhone-t illeti, az Apple ennél a technikai kihívásokon túl attól is tart, hogy egy ilyen készülék nem tud kellően vonzó funkciókat nyújtani a normál mobilokénál magasabb ár megindoklásához. Mindent összegezve tehát az aktuális jelentés alapján habár az Apple nyakig benne van a projektben, még távolról sem garantált, hogy valaha is megkapjuk az összecsukható iPhone-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.