Hirdetés

Több memóriát adhat az alap iPhone-okhoz az Apple



|

Egy friss jelentés megerősíti azt a korábbi értesülést, hogy az iPhone 16-ba már ugyanannyi RAM kerül, mint a Pro-kiadásokba.

Hirdetés

Az Apple még a 2017-es évben választotta ketté az aktuális iPhone-ok kínálatát, amikor az akkori csúcstechnológiát képviselő, arcazonosítással ellátott iPhone X mellé az ugyanarra a processzorra épülő, de még a régi ujjlenyomatos megoldással szerelt iPhone 8 és 8 Plus modelleket is a boltokba küldte.

A mai is használt, alap és "Pro" típusokra épülő nevezéktan a 2019-es iPhone 11 szériával köszönt be, az azóta eltelt közel öt évben pedig folyamatosan változott, hogy éppen miben különböznek egymástól az olcsóbb és a drágább kiadások. Egy új jelentés most azt állítja, hogy az iPhone 16 esetében a memória mennyisége nem fog ezek közé tartozni.

A MacRumors által megszellőztetett értesülés Jeff Putól származik, aki a tech szektor üzleti elemzőjeként, a beszállítói láncra alapozva rendszeresen oszt meg előrejelzéseket az Apple terveiről. A szakértő úgy tudja, hogy az iPhone 16 sorozatban már az összes mobilba 8 GB memória fog kerül, szemben a jelenlegi módival, mely szerint csak az iPhone 15 Pro és Pro Max típusok kínálnak ennyi RAM-ot.

Hirdetés

Az Apple egyébként az alapmodellek esetében utoljára a 2022-ben megjelent iPhone 14 és 14 Plusnál emelte a memória mennyiségét, 4 GB-ról 6 GB-ra. Maga a pletyka viszont nem új, Pu ugyanis már tavaly ősszel is ezt jósolta, így a MacRumors által tolmácsolt aktuális jelentés csak annyiban fontos, hogy az elemző azóta sem szerzett ellentmondó értesülést, ami ebben a szakmában cseppet sem lenne meglepő.

Ha pedig a már ismert pletykáknál tartunk, Pu korábban más szivárogtatókkal összhangban arról is írt, hogy az iPhone 16-sorozatban minden modell nagyobb, 6,3 és 6,9 hüvelykes méretben fog érkezni, és hogy az alap kiadások is megkapják a jelenleg Pro-privilégiumnak számító Wi-Fi 6E támogatást, a kompatibilis routerekre kapcsolódva gyorsabb hálózati sebességre és nagyobb stabilitásra téve szert.

Ennél is fontosabb viszont, hogy az elemző még szeptemberben adta hírül, hogy a 2024-es modelleket ismét ugyanaz a processzor hajthatja, ami jelenleg nem így van, mivel az Apple a legutóbbi két generációban az előző évi chipekkel szerelte a belépő iPhone-okat. Mindezek alapján tehát kimondottan ígéretesnek tűnik az iPhone 16 és a 16 Plus, de továbbra is él az aranyszabály, hogy pletykát nem szabad biztosra venni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.