Hirdetés

Több milliárd dollárt fizetett volna a Twitter a Clubhouse-ért



|

A közösségi oldal vezetői hatalmas összeget áldoztak volna, hogy megszerezzék a 2020 őszén alapított céget.

Hirdetés

Egyedülálló koncepció alapján született meg tavaly a Clubhouse nevű közösségi oldal, amely gyorsan felkeltette a legnagyobb techvállalatok figyelmét is. Az iOS készülékeken és kizárólag meghívóval elérhető platform lényege, hogy a felhasználók úgynevezett klubszobát hozhatnak létre, amelyben egy adott témáról beszélgethetnek az emberek. Egyszerű, de mégis kreatív ötlet, így nem is csoda, hogy nagyobb közösségi oldalak is érdeklődtek a felhasználási jogok iránt.

A Bloomberg legutóbbi beszámolói szerint a Twitter volt az egyik legkomolyabb érdeklődő. A mikroblog ugyanis több hónapon keresztül tárgyalt a Clubhouse tulajdonosaival a felvásárlást illetően, és akár több milliárd dollárért is elkelt volna az új platform. Egyesek szerint 4 milliárd dollárt is ajánlott a Twitter, viszont végül a tárgyalások megszakadtak, és ezzel kapcsolatban a részletek nem ismertek.

Hirdetés

A Twitter azóta létrehozta a saját, hasonló alapon működő szolgáltatását, a Spacest, amely tesztverzióját jelenleg korlátozott körben érhetnek el a felhasználók, az ötletet pedig egyértelműen a Clubhouse működése alapján dolgozták ki a fejlesztők.

A Clubhouse eközben igyekszik kihasználni a hirtelen jött népszerűséget. A vállalat elindított a Clubhouse Payments szolgáltatást, aminek lényege, hogy a felhasználók közvetlenül tudnak pénzbeli támogatást küldeni a platform tartalomgyártóinak. A cég vezetőinek nyilatkozata alapján ez az első pénzszerzési lehetőség a Clubhouse felületén, viszont a további megoldásokon is dolgoznak, hogy támogatni lehessen a felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.