Hirdetés

Több milliárd jelszó került nyilvánosságra, így ellenőrizheted fiókod biztonságát



|

3,2 milliárd e-mail és jelszó páros került nyilvánosságra, felhalmozva a Netflix és LinkedIn korábbi szivárgásait, számolt be a CyberNews.

Hirdetés

Sajnos elmondható, hogy az adatok legtöbbször a felhasználói figyelmetlenség miatt kerülnek ismeretlenek kezébe, ugyanis rengetegen ugyanazt a jelszót használják valamennyi fiókjukhoz, valamint a kétlépcsős hitelesítést sem állítják be a felhasználók.

A jelszavak egyszerűsége is egy külön téma, bár ma már a legtöbb helyen a regisztráció során a jelszavaknak tartalmaznia kell kis-, és nagybetűket, valamint számokat is, de ez még nem orvosolja a fent említett problémát.

Hirdetés

A jelenlegi helyzet hasonlít a 2017-es Breach Compilation esethez, mivel az e-mailek és jelszavak lekérdezéséhez ugyanazokat a scripteket használják. Akkor 1,4 milliárd hitelesítő adat szivárgott ki, a jelenlegi "Compilation of Many Breaches" (COMB) néven ismert szabálysértés esetén viszont az egyedi e-mail és jelszó pároknak több mint kétszerese került nyilvánosságra. Az adatok jelenleg archiválva vannak ABC sorrendben, gráfszerű struktúrában rendezve egy titkosított, jelszóval védett tárolóban.

Annak érdekében, hogy elkerülhessük jelszavaink ellopását, hasznos lehet, ha jelszavainkat bizonyos időközönként az összes fiókunknál megváltoztatjuk. Mivel egyedi jelszavak létrehozása és megjegyzése meglehetősen nagy kihívást jelenthet, ezért javaslott egy jelszókezelő szoftver beszerzése, amely segít az erős jelszavak létrehozásában és azok biztonságos tárolásában.

A jelenlegi helyzet kapcsán egy online ellenőrző felület segít megbizonyosodni arról - az e-mail címetek beírása után -, hogy fiókotok biztonságban van-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.