Hirdetés

Több mint 10 milliárd forintnyi kriptovalutát lopott el egy kanadai tini



|

Az elköltésénél viszont már nem volt elég ügyes, így rendőrkézen végezte.

Hirdetés

A kriptovaluták világhódításával az azokhoz kapcsolódó bűncselekmények is megszaporodtak, elég csak az illegális bányákra, vagy éppen a váltságdíjakat többnyire Bitcoinban követelő zsarolóvírusos bandákra gondolni.

De nem ritkák a sima lopások sem, a kanadai rendőrség most épp egy különleges esetről számolt be, melynek főszereplője egy tinédzser, aki hatalmas értékű kriptovalutától fosztotta meg a jogos tulajdonosát.

Hirdetés

Az Ontariótól egy órányi autózásra található Hamiltonban élő fiatal után tavaly óta nyomoztak a helyi hatóságok és az FBI, mivel kb. 36,5 millió dollár (11,6 milliárd forint) értékű virtuális pénzt lopott el egy amerikai állampolgártól. A tini egy ún. SIM-cserés (SIM-swap) csalással kaparintotta meg az áldozat kétlépcsős azonosításhoz használt belépési kódjait, így férve hozzá a kriptovalutához.

A trükkösen szerzett vagyon elköltésénél azonban már nem volt túl ügyes: végül úgy akadtak a nyomára, hogy a zsákmány egy részéből egy ritkának számító online felhasználói nevet (nicket) vásárolt magának.

Letartóztatásakor a rendőrségnek 5,5 millió dollár értékű (1,7 milliárd forint) kriptovalutát sikerült lefoglalnia, az ellopott pénz fennmaradó részének sorsát viszont nem részletezi az esetről beszámoló közlemény.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.