Hirdetés

Több mint 11 millió profilt törölt a TikTok



|

A ByteDance lecsapott az előírt korhatárnál fiatalabb felhasználókra.

Hirdetés

A 700 milliós aktív közösséggel bíró TikTok esetében köztudott, hogy leginkább a fiatalok körében népszerű, de azért a zenés a zenés-videós platformon is van korhatár: 13 év alattiak nem használhatják.

Ez persze nem feltétlenül tartja vissza a regisztrálni vágyó gyerekeket, így a TikTok üzemeltetője, a ByteDance időről időre eltávolítja a valótlan életkort megadó profilokat. A kínai cég friss jelentése közölte, hogy az év első három hónapjában 7,26 millió, 13 évesnél fiatalabb felhasználó fiókját törölték, ami az összes regisztrált kevesebb mint 1 százalékát tette ki.

Ez az első alkalom, hogy a TikTok erre vonatkozó számokat közöl, ami összefüggésben lehet azzal, hogy a platformot egyre több kritika éri a fiatalkorúakhoz való felelőtlen hozzáállása miatt. Jelenleg is folyik például az Európai Tanács vizsgálata, amit a 18 év alatti felhasználókat célzó bújtatott reklámok miatt indítottak az app ellen 45 fogyasztóvédelmi szervezet bejelentése nyomán.

Hirdetés

A TikTok most azt ígéri, hogy a jövőben többet tesznek majd az átláthatóság és a felhasználók biztonságával kapcsolatos számonkérhetőség terén, kiemelve az olyan korábbi intézkedéseket is, mint például a 16 év alattiak profiljának automatikus privátra állítása.

A jelentés pedig további számokat is tartalmaz. Többek közt kiderül belőle, hogy 61.951.327 videót távolítottak el a szabályok megsértése miatt, melyek 82%-át még az első megtekintés előtt sikerült kiszűrni. A TikTok azzal is eldicsekedik, hogy hasonló okokból 1.921.900 reklámot utasítottak vissza, valamint összesen 11.149.514 profilt távolítottak el, beleértve ebbe a 13 év alattiak 7.263.952 törölt fiókját is.

Ez azonban csak az egyik front  a TikTok háborújában, a platformot ugyanis az adatvédelem miatt is támadják, főként a tengerentúlon: legutóbb például az a jelentés borzolta az amerikaiak kedélyeit, mely szerint az ottani felhasználók adatait is a kínai központban kezelik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.