Hirdetés

Több mint 17 000 dalt ismernek fel offline az új Pixelek



|

A Now Playing funkció internet nélkül is képes a zenék állandó felismerésére.

Hirdetés

A Google sok érdekes és új funkcióval tette színesebbé a Pixel 2 és a Pixel 2 XL okostelefonjait - az egyik ilyen a Now Playing. Elsőre nem tűnik újdonságnak, elvégre az okostelefonjaink évek óta képesek a háttérben szóló zene felismerésére: a dalcímet és a szerzőt is villámgyorsan kiírják. 

Hirdetés

Az ezt lehetővé tevő appokkal szemben azonban a Now Playing funkcióhoz nem kell internetkapcsolat, a felismerés offline történik, semmilyen információt nem küldenek az eszközök a Google-nek. 

Az offline működéshez persze egy adatbázis is kell a mintákból a készülékekre. Ez viszont korlátozza a lehetőségeket, tehát a Now Playing nem olyan sokoldalú, mint például a Shazam. A nyomozásoknak hála mindenesetre kiderült, hogy az első adatbázis 17 300 dalt képes azonosítani. 

Kieron Quinn a teljes listát elérhetővé tette. A Google azt mondja, hogy hetente frissíti majd a listát, ami idővel változik, minden bizonnyal az alapján, hogy melyik dal mennyire népszerű. 

A valaha felvett és kiadott összes zenéről persze nehéz lett volna teljes adatbázist létrehoznia a Google-nek, egy ilyenhez valószínűleg kevés lenne a 64 vagy 128 GB-os tárhely az okostelefonokon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.