Hirdetés

Több mint 200 kisebb vállalatot támadott meg a napokban ugyanaz a zsarolóvírus



|

A támadás mögött a szakértők szerint a korábban az Apple-t is támadó REvil csapat áll.

Hirdetés

A zsarolóvírus egyre népszerűbb eszköz a hackercsapatok körében, ugyanis hatalmas összegeket tudnak lehúzni azoktól a vállalatoktól, amelyek nem rendelkeznek megfelelő kiberbiztonsági rendszerrel. Egy amerikai biztosító idén májusban 40 millió dolláros váltságdíjat kényszerült kifizetni, miután a Phoenix hackercsapat zárolta a vállalat kritikus fontosságú adatait.

Az orosz REvil csapata pedig korábban a Sol Orienst, vagyis az amerikai állam nukleáris fegyvereinek beszállítócégét támadta meg, illetve az Apple-t is fenyegették támadással.

Hirdetés

Az USA ünnepi hétvégéjére, vagyis július 4-re is készültek a hackerek, ugyanis a Huntress biztonsági cég adatai alapján kiderült, hogy az elmúlt néhány napban ugyanazzal a módszerrel támadtak meg nagyjából 200 kisebb amerikai vállalat rendszerét. A támadás központi eleme a Kaseya informatikai szolgáltató volt, ezen keresztül érték el annak partnercégeit.

A Huntress szakértői szerint újból a REvil csapat áll a művelet hátterében, amely tagjai általában dark webes oldalakon büszkélkednek a sikeres zsarolóvírusos támadásokkal. A Quanta Computertől, vagyis az Apple egyik beszállítójától nemrégiben 50 millió dolláros váltságdíjat kértek.

A megtámadott Kasey a cég hivatalos honlapján keresztül tájékoztatja üzleti partnereit a támadás részleteiről, illetve a vállalat vonatkozó lépéseiről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.