Hirdetés

Több mint 500 UFO-észlelésről számolt be a Pentagon éves jelentése



|

Nyilvánosságra hozták a 2022-es UFO-észlelésekről szóló beszámolót.

Hirdetés

A tavalyi évre szóló National Defense Authorization Act törvény értelmében Pentagonnak jelentést kell készítenie az Egyesült Államokban észlelt azonosítatlan légi jelenségekről (Unidentified Aerial Phenomena, UAP), melyekre a köznyelvben még mindig UFO-ként, vagyis azonosítatlan repülő tárgyként szokás hivatkozni.

A téma már tavaly is nagy figyelmet kapott, amikor a hírszerzés a nyár során kiadta a 144 esetet tartalmazó előzetes értékelését, most pedig elkészült a teljes évről szóló összefoglaló, amely még több UAP-ról ad hírt.

Hirdetés

A "2022 Annual Report on Unidentified Aerial Phenomena" nevű dokumentum összesen 510 azonosítatlan légi jelenséget tartalmaz: ezekből 144 a tavalyi jelentésből származik, 119-et korábban észleltek, de csak most kerültek feldolgozásra, 247-et pedig az elmúlt fél évben regisztráltak.

Az UAP-beszámolók leginkább az USA hírszerzési szerveitől és a hadsereg különböző ágaiból érkeztek, s habár az észlelések többségére sikerült logikus magyarázatot találni (163 esetben léggömbről, 26 esetben drónokról, 6 esetben egyéb hétköznapi dolgokról volt szó), 171 anomália háttere továbbra is feltáratlan maradt.

Az Egyesült Államokban tavaly óta külön munkacsoport (Légi Objektum Azonosító és Kezelési Szinkronizációs Csoport) felelős az UAP-bejelentések kivizsgálásáért, amelyeket már hivatalosan is nemzetbiztonsági és légiközlekedési kockázatként kezelnek. A Pentagon szerint azért is nőhetett meg ennyire a bejelentések száma, mert már kevésbé jár megbélyegzéssel, ha valaki egy ilyet terjeszt a felettesei elé.

A 2022-es UAP-jelentés erről a weboldalról tölthető le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.