Hirdetés

Több Windowson is megszűnik a Google Drive támogatása



|

Ezúttal a Google rúg bele azokba, akik kitartanak a régebbi operációs rendszerek mellett.

Hirdetés

Szomorúan indult az év a Windows 7 és a Windows 8/8.1 megmaradt felhasználóinak, hiszen januárban hivatalosan is véget ért a veterán operációs rendszerek támogatása, miközben Damoklész kardja már a 2015-ben megjelent Windows 10 felett is ott lebeg.

Nemrég a Mozilla nyújtott segítő kezet az érintetteknek, bejelentve, hogy a Firefox böngésző 115-ös ESR-verziója 2024 őszéig még a Windows 7/8-on is megkapja majd a biztonsági frissítéseket, a Google viszont nem ilyen engedékeny.

Hirdetés

A keresőóriás ugyanis nemrég a támogatási oldala csendes módosításával közölte, hogy augusztustól több régebbi Windowson is megszünteti a Google Drive felhőtárhely asztali alkalmazásának támogatását. A tisztogatás következményeként az app a Windows 7, 8 és 8.1, valamint a Windows Server 2012 és az összes 32-bites Windows-kiadástól búcsúzik, beleértve a Windows 10 32-bites változatát is.

A Google sajnos nem árulta el, hogy pontosan mit ért a támogatás leállítása alatt, így elképzelhető, hogy a felhasználóknak "csak" a frissítésekről kell lemondaniuk, de az sem kizárt, hogy az üzemeltető azonnali hatállyal elvágja a hozzáférést a kosárból kiejtett asztali alkalmazások számára. Akárhogy is legyen, az érintettek a Google Drive böngészős verziójával vigasztalódhatnak, ám ezzel nem lehetséges a számítógépen tárolt fájlok automatikus szinkronizálása.

A keresőóriás most mindenkinek azt tanácsolja, hogy váltsanak Windows 11-re vagy 64-bites Windows 10-re. Az utóbbi ugyan szintén a karrierje végét járja, de 2015. október 14-ig biztosan élvezni fogja a Microsoft támogatását.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.