Hirdetés

Többhetes csúszásban van az egyik iPhone 14-modell fejlesztése



|

A Covid19 miatt bevezetett kínai lezárások akár az iPhone 14 őszi megjelenésére is hatással lehetnek.

Hirdetés

A korábbi évek menetrendjéből kiindulva az Apple idén is szeptemberben mutathatja be a legújabb iPhone-jait, a sajtóban csak iPhone 14 néven emlegetett modellcsaládot. A legtöbb szivárogtató egyetért abban, hogy a 2022-es felhozatal négy készülékből, egész pontosan egy 6,1 és 6,7 hüvelykes alapmodellből, valamint egy ugyanilyen méretekben választható Pro-kiadásból áll majd.

Egy friss jelentés szerint viszont a kínai zéró-COVID politika keresztülhúzhatja az Apple számításait, a járvány megfékezésére eszközölt szigorú lezárások miatt ugyanis több hetes csúszásba került az iPhone 14-széria egyik tagjának fejlesztése.

Hirdetés

Az információ a NikkeiAsia meg nem nevezett forrásaitól származik. Azt sajnos a lapnak sem sikerült megtudnia, hogy pontosan melyik iPhone-ról van szó, de az érintett modell fejlesztése már három hetet csúszott az eredeti tervekhez képest. Az Apple állítólag fel is szólította a beszállítóit, hogy gyorsítsanak a munkán a kiesett idő pótlására, a legrosszabb esetben viszont akár az őszi termékrajtra is hatással lehet a késés.

"Nagy kihívás behozni az elvesztegetett időt. [...] Az Apple és a beszállítói éjjel-nappal dolgoznak a fejlesztés felgyorsításán."

- idézte a NikkeiAsia az egyik beszállító név nélkül nyilatkozó, magas beosztású alkalmazottját. A portál szerint jelenleg mind a négy új iPhone az EVT-fázisban van, melynek során a partnerek megtervezik a készülékek alkatrészeit és gyártási folyamatát, illetve felvázolják a gyártási költségek kalkuláláshoz szükséges alapanyaglistát (Bill of Materials, BOM). Ezt zavarta meg Shanghai hat héten át tartó lezárása, amelyet csak május 17-én oldottak fel.

Normál esetben legkésőbb június végén szokott zárulni az EVT-fázis, és kezdetét veheti a termékbevezetési szakasz (New Product Introduction, NPI), ami már az augusztus végén, vagy legkésőbb szeptember elején esedékes tömeggyártást készíti elő. Ebből érzékelhető, hogy az Apple beszállítói rendkívül szoros menetrenddel dolgoznak, így minden kiesett nap komoly kockázatot jelent.

A NikkeiAsia egy másik forrása szerint ugyanakkor ha sikerül felpörgetni a termelést, még időben elindulhat a tömeggyártás. Hasonló véleményen van Eddie Han, az Isaiah Research elemzője is, aki a lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy pillanatnyilag nem látják jelét a csúszásnak, a továbbiakban viszont szorosan figyelemmel kísérik majd a helyzetet, mivel még adódhatnak "rejtett és hosszabb távú hatások".

Hogy pontosan mi mindent tartogathat az iPhone 14-família, arról nemrég ebben a cikkben írtunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.