Hirdetés

Tokió külvárosát rója a Panasonic önvezérelt csomagszállítója



|

A vállalat egyelőre szállítási megbízás nélkül teszteli a robotot, de néhány hét múlva már élesben is kipróbálják a gépet.

Hirdetés

Különleges alkotás a Panasonic egyik legújabb fejlesztése, az önvezérelt csomagszállító robot, amelyet a tervek szerint Tokióban szeretnének minél előbb üzembe helyezni. A japán gyártó a főváros külvárosában már tesztüzembe állította a gépet, viszont egyelőre csak csomagok nélkül vizsgálják, mire képes, illetve milyen akadályokba ütközhet a fürge masina.

A Panasonic célja a csomagszállító robottal, hogy egy új, modern megoldást kínáljon az áruszállításban, és a jövőben gyorsabbá és egyszerűbbé tegye a kiszállítás logisztikáját. A Japan Times beszámolója alapján a gép 1150x1150x650 milliméter méretekkel bír, és csomag nélkül összesen 120 kg-ot nyom.

Hirdetés

A robot ugyan teljesen magától működik, vagyis önvezető, viszont a tesztidőszak ideje alatt a Panasonic operátorai kiemelten figyelik a tevékenységét, nehogy balesetet okozzon, vagy sérüljön. Előfordulhat, hogy magától nem tud megbirkózni egyes akadályokkal, ekkor elengedhetetlen az emberi beavatkozás. Ezeket az eseteket is igyekeznek a mérnökök a lehető legjobban csökkenteni.

A Panasonic tervei szerint február elejétől a gép már ételek és más, napi szükségleti termékek szállítását végezheti Fudzsiszava területén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.