Hirdetés

Ijesztő és lenyűgöző Tom Cruise arca egy másik színész fején



|

Régebben is léteztek olyan komikusok vagy színészek, akik zseniálisan utánoztak másokat, de manapság ezt a deepfake technológiával tényleg a végletekig el lehet vinni.

Hirdetés

Az utánzás a komikus színészek és stand-uposok egyik kedvelt "fegyvere". Elég nagy adag tehetséget és ügyességet igényel bárkinek valaki mássá változni, utánozni a gesztusait, hangját és mimikáját. Zseniális volt annak idején például Robin Williams ezen a téren, de külföldi és magyar példát is bőven lehet hozni olyanokról, akik kiválóan bújnak mások bőrébe. Viszont azért eddig arra semelyikük nem volt képes, hogy tényleg, szó szerint valaki más arca mögé bújjon.

Hirdetés

Egy mostani videó viszont legalább annyira lenyűgöző, mint amennyire ijesztő. Az úgynevezett deepfake technológiát használja, amely lényegében egy öntenuló mesterséges intelligenciára épülő grafikai és videós módszer. Arra képes, hogy a fellelhető videós források alapján "megtanulja" felépíteni egy élő személy arcát, majd pedig valószerűen megmozgatni, hihető szájszinkronnal, gesztusokkal.

A Ctrl Shift Face nevű YouTube csatorna készítői teljesen a deepfake bűvöletében élnek és igyekeznek mindenféle felhasználási módját bemutatni. A szlovák videósok most egy olyan videóra repültek rá, amelyben egy beszélgetős műsor vendégeként Bill Hader komikus színész mesél arról, amikor a Trópusi vihar című film forgatásán először találkozott Tom Cruise-zal. Az eredeti adásban Hader szimplán mimikájával, hangjával és beszédstílusával utánozza a filmsztárt, de a deepfake kezelés után azt láthatjuk, hogy minden utánzós pillanatban azonnal és szinte észrevétlenül alakul át az arca Tom Cruise tökéletes hasonmásává, hogy aztán egy másodperccel később ismét a saját arcát láthassuk. Egy pillanatra Seth Rogenről is beszél, és hopp, máris az ő arca bukkan elő. Mutatjuk:

A videós csapat nem először "nyúl" Bill Hader arcához, hiszen a komikus sok műsorban személyesített már meg híres figurákat, itt például a beszélgetés alatt Arnold Schwarzenegger fizimiskáját húzták a fejére:

A Ctrl Shift Face korábban is nagy népszerűségre tett szert hasonló deepfake videókkal, például a következővel, amelyben Jack Nicholson feje helyére Jim Carrey arcáthúzták rá a Ragyogás című klasszikusban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.