Hirdetés

TomTomra vált Google Térkép helyett a Huawei



|

Továbbra is Google-mentesen kénytelen dolgozni a Huawei, de a térképek miatt többé nem kell aggódnunk: megállapodtak a TomTommal.

Hirdetés

A Huawei már piacon lévő mobiljain nincs gond a Google-támogatással, az amerikai tiltólista életbe lépése után bemutatott új eszközökre viszont továbbra sem kerülhetnek fel a Google szolgáltatásai. A kínai gyártó ennek ellenére nem adja fel, gőzerővel folyik a HMS platform fejlesztése, és a Huawei egyre több szolgáltatást próbál összerakni azért, hogy a Google megoldásaira alternatívát adjon. 

Hirdetés

Térképeket persze nem lehet a semmiből azonnal varázsolni, ezért a Huawei és a TomTom a jövőben együtt dolgoznak. A TomTom adja a térképeket, a navigációs és a forgalmi adatokat a Huawei jövőbeli alkalmazásaihoz. Az együttműködést már régebben aláírták, de csak most hozták nyilvánosságra. 

Több részletet nem is osztottak meg. Az persze egyértelmű, hogy a TomTom segítségével a Google Térképet akarja leváltani a Huawei, ahogyan az is, hogy ha Amerika nem oldja meg a helyzetet, a Huawei idővel a Google minden szolgáltatására kínál majd valamilyen alternatívát, és jelen marad a nyugati piacokon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.