Hirdetés

Tönkrement a Vertu luxuscég



|

A brit gyárát is bezárta az elképesztően drága okostelefonokkal villogó Vertu.

Hirdetés

A Vertu közel két évtizede gyárt már nevetségesen drága mobil- és okostelefonokat, azonban a cég sorsa most annyira rosszra fordult, hogy a vagyontárgyak értékesítése után bezárta a brit gyárát, és elbocsátott közel 200 embert. 

Hirdetés

A vállalat mindig is egy érdekes kategóriában játszott: luxusanyagokkal dolgozott, és kézzel szerelte össze Nagy-Britanniában a termékeit. A Nokia Symbian OS rendszeréről csak néhány éve váltott Androidra a cég, és csak nemrég kezdett versenyképes hardverrel dolgozni. Sokáig középszerű készülékeket vont be prémium anyagokkal, és értékesített több mint 10 000 dollárért (darabonként persze). 

A Vertunak persze akadtak riválisai, az orosz Caviar például előszeretettel vonja be a mobilokat arannyal, drágakövekkel, és csinál ezekből státuszszimbólumokat. 

A Vertu egyik érdekes és extra szolgáltatása a Sirihez hasonlított, azonban a gombnyomásra igazi ember jelentkezett, aki segített utazást szervezni, helyet ajánlani vagy személyi asszisztenst játszani. 

A cég mindig alacsony eladásokkal és extrém magas haszonkulccsal dolgozott, azonban a gond az, hogy a mai csúcsmobilok önmagukban is státuszszimbólummá váltak, ezzel a Vertu pedig padlót fogott. Érdekesség, hogy az idei új tulajdonos már eleve adóssággal együtt vette meg a céget, azonban a helyzet csak rosszabb lett. Vannak tervek a Vertu megmentésére, de egyelőre úgy tűnik, hogy örökre elfelejthetjük a márkát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.