Hirdetés

Tönkreteheti a vezeték nélküli töltés az okostelefonok akkumulátorát



|

Az American Chemical Society vizsgálatai szerint a vezeték nélküli töltéskor jelentkező extra hőterhelés idő előtt végzi ki a mobilok akkuját.

Hirdetés

Egyre többen kedvelik a Qi szabványt támogató vezeték nélküli töltőket, azonban az American Checmical Society vizsgálatai szerint ezek használata elég rossz hatással van az okostelefonok akkumulátoraira. 

Hirdetés

Azt eddig is tudtuk, hogy az akkumulátorok legnagyobb ellensége a magas hőmérséklet, ha így tároljuk vagy használjuk azokat, akkor lerövidülhet az élettartamuk. 

A szakértők szerint a gond azzal van, hogy a Qi szabványú vezeték nélküli töltés használatakor jelentkező extra hőterhelés sokkal rosszabb az akkumulátornak, mint a vezetékes töltés. A problémát az jelenti, hogy a vezeték nélküli töltőpad és a töltött készülék egyaránt hőt bocsátanak ki, ezek ráadásul pont érintkeznek. A hő elvezetése legtöbbször nem megoldott, így az akku sokkal melegebb, mint vezetékes töltéskor (nagyjából 7 Celsius-fokkal). Az is számít ráadásul, hogyan helyezzük el a mobilt a töltőpadon, ha nem jól áll, akkor még jobban és tovább melegszik (a Qi rendszerek több energiát adnak le, ha rosszul van elhelyezve a padon az eszköz). A vizsgálat szerint a vezeték nélküli töltés valószínűleg megrövidíti az akkumulátorok élettartamát. 

Hogyan lehet vigyázni az akkura, de mégis vezeték nélkül tölteni? Megfelelően kell a mobilt a töltőpadra helyezni, forróságban és napsütésben nem szabad így tölteni, valamint a töltés közbeni használatot és a védőtok használatát is kerülni kell. Még jobb, ha a töltőpad saját hűtést, ventilátort használ. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.