Hirdetés

Tönkretették a hirdetések a Windows 11-et



|

Komoly fagyást okoz az operációs rendszer legújabb verzióiban a Microsoft Teams beépített reklámja.

Hirdetés

A Windowsban felbukkanó hirdetések témája először a Windows 10 megjelenése környékén kavart nagyobb hullámokat, amikor a Microsoft így próbálta rávenni a Windows 7 és a 8.1 felhasználókat a váltásra.

Most pedig a Windows 11 kapcsán került elő a téma, az október 5-én érkező operációs rendszer legújabb fejlesztői és béta változataiban ugyanis komoly galibához vezetett egy hozzáadott reklám.

Hirdetés

A Microsot Teams és a Windows 11 integrációját népszerűsítő felugró hirdetéstől egyszerűen leáll az Explorer, vele együtt pedig összeomlik tálca, a Start menü és a gépház is. A redmondiak eleinte azt közölték, hogy a probléma orvosolható a legutóbbi frissítés törlésével, ám többen is jelezték, hogy ez nem igaz.

A Reddit-fórumok alapján Windows Insiderek százait érintő hiba hátterét végül Daniel Aleksandersen tárta fel a Ctrl blogon, a Microsoft pedig később közzétett egy 6 lépésből álló megoldást is.

A folyamat nem különösebben bonyolult, de a rendszerleíró adatbázis (registry) módosítását igényli. Felhasználói beszámolók szerint viszont átmenetileg az is működhet, ha letiltjuk az idő és a dátum szinkronizálását a Vezérlőpultban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.