Hirdetés

TOP 5 alternatív DNS-szolgáltató, ha nem bízol saját internetszolgáltatódban



|

Ha nem vagy elégedett az internetszolgáltatód DNS-szolgáltatásával, mutatunk pár alternatívát, amire egyszerűen válthatsz.

Hirdetés

A DNS-szervereknek fontos szerepe van az online világban, hiszen ezek azok a szerverek, amelyek a könnyen megjegyezhető domain neveket IP-címekké alakítják át, lehetővé téve ezzel az eszközök közötti kommunikációt. A DNS-szolgáltatást alapesetben az internetszolgáltató biztosítja, de rengeteg olyan helyzet van, amikor célszerű lehet más DNS-szerverre váltani. Van, aki a sebességre panaszkodik, másoknál relatív sűrűn van leállás, megint másoknál pedig speciális igények merülhetnek fel - például az, hogy a szülői felügyelet részeként a korhatáros tartalom szűrése már DNS szintjén megtörténjen, vagy az, hogy az általunk meglátogatott oldalakat az internetszolgáltató ne tudja naplózni (nagyon egyszerűen). Szerencsére rengeteg alternatív szolgáltatás van, ezek közül mutatunk most párat.

Tipp: az aktuális beállításoktól és hálózatod felépítésétől függően a DNS-szolgáltatást vagy a Windows 11-ben és Windows 10-ben a hálózati kártya tulajdonságainál, vagy a legtöbb esetben a routered beállításai között tudod megváltoztatni.

Hirdetés

Google DNS

A Google DNS-szolgáltatása rengeteg szervert használ szerte a világon, így bárhol is legyél a világon, gyors működésre számíthatsz. Ha a Google-re szavazol, akkor IPv4 és IPv6 alapú szervert is kérhetsz, sőt arra is van lehetőséged, hogy az adatokat titkosított kapcsolaton keresztül (HTTPS vagy TLS segítségével) kérd le. Azt viszont vedd figyelembe, hogy a Google rögzíti az IP-címedet és a helyadataidat is.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.