Hirdetés

Top 5 alternatív kamera app Androidra



|

Sokszor előfordul, hogy alternatív szoftverrel többet hozhatsz ki mobilod kamerájából, mint a gyári alkalmazással. Megmutatjuk a legjobbakat.

Hirdetés

Nem tetszik a telefonod gyári kamera alkalmazása, vagy túl kevésnek találod a beállításokat? Esetleg hiányzik a HDR vagy a RAW mód? Semmi gond, a Google Play Áruház tele van jobbnál jobb alternatívákkal, amelyek pótolhatják ezeket a funkciókat. Nem ritka az sem, hogy a gyártó saját maga ad második szoftvert is a kamerához, vagy a közösség siet a segítségedre. De az alternatív szoftverek nemcsak akkor jönnek jól, ha hiányzik valamilyen szolgáltatás, akkor is hasznosak lehetnek, ha a mobil gyári appja túl erős zajszűrést használ, vagy rendszeresen téved a fehéregyensúly tekintetében.

Open Camera

A gyári kamera alkalmazás teljesen ingyenes alternatívája az Open Camera, amely a RAM formátum mellett számos olyan dolgot tud, ami főleg az olcsóbb telefonok szoftveréből szokott kimaradni. Ilyen például a manuális beállítások használatának lehetősége, a HDR-üzemmód, a bracketing vagy a RAW formátum támogatása. A JPG fájlok minősége személyre szabható, ha szeretnél, akkor pedig WEBP formátumban is menthetsz.

Letöltés

Adobe Lightroom

Mobilon a Lightroom nemcsak a fotók szerkesztésére használható, hanem fényképezésre is. Előnye, hogy exponálás előtt választhatsz, milyen stílusban szeretnéd a témát megörökíteni. A Lightroom támogatja a RAW formátumot és a manuális beállítási lehetőségeket is, kattintás után pedig minden kéznél van benne ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az elkészített fotókból. Azt viszont vedd figyelembe, hogy egyes funkció fizetősek.

Letöltés

Hirdetés

Cymera

Szintén ingyenes a Cymera, amelyet elsősorban akkor ajánljunk, ha fotóid gyakran végzik a közösségi média valamelyik felületén. Az alkalmazás ugyanis nemcsak a fotók elkészítéséhez használható, hanem arra is, hogy Instagramhoz, vagy videók esetében YouTube-hoz optimalizáld a felvételeket. Van benne egy raklapnyi szűrő is természetesen, amelyek közül párat a Beauty mód aktiválása után akár már a fotók elkészítése közben is használhatsz.

Letöltés

Google Camera

A Google a Pixel telefonok sokáig csak egyféle kamerarendszerrel készültek, mégis ezek a telefonok készítették a legjobb minőségű fotókat. A titok nyitja a nagyszerű szoftver, amely szinte minden tekintetben körökkel előzi a versenytársak megoldásait. Éppen ezért a lelkes közösség rengeteg más telefonra "portolta" a GCam szoftvert. Azt tudni kell, hogy nem hivatalos alkalmazásokról van szó; a "támogatott" telefonokhoz az appot az xdaforums.com oldaláról lehet letölteni (a kereséshez használd a "google camera port hub" kifejezést. Ha a telefonodon működik a GCam, akkor szinte biztos, hogy jobb fotókat fogsz tudni lőni vele, mint a mobil gyári alkalmazásával, de azt tudni kell, hogy próba-szerencse alapon működik a dolog, mert könnyen előfordulhat, hogy folyamatosan fagyásokkal kell szembenézned.

Letöltés

Samsung Expert RAW

A Samsung példáján remekül látszik, hogy a gyártók a kameraszoftver kifejlesztésekor elsősorban a tömegek igényeire koncentrálnak, vagyis arra, hogy a fotózás a lehető legkényelmesebb legyen úgy, hogy közben az eredmény is többé-kevésbé a legjobb, amit az adott hardverből ki lehet hozni. Annak a szűk rétegnek, aki szeret a beállításokkal pepecselni és RAW-ban (is) fotózni, a Samsung az Expert RAW-t készítette, amit a Galaxy Store-ból tölthetsz le. A szoftver nem túl meglepő módon csak Samsung telefonokkal működik, azok közül is kizárólag a prémium modellekkel; Note 20, S20/21 Ultra, S22 sorozat, S23 sorozat, S24 sorozat, valamint Z Fold2 és újabb modellek.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.