Hirdetés

Törésteszten mérkőzött meg az iPhone 15 Pro Max és az S23 Ultra



|

Szoros volt a verseny, de végül egyértelmű győztes született.

Hirdetés

Az érdeklődők egy ideje már rávethetik magukat az Apple legújabb csúcstelefonjaira, az általunk is kipróbált iPhone 15 Pro-szériára, amely 500 forintos indulóárral fogadja a rendeléseket. A szokatlanul hosszúra nyúlt szállítási idő alapján hatalmas az érdeklődés a készülékek iránt, holott a rajt közel sem sikerült zökkenőmentesre.

Az iPhone 15 Prókat ugyanis nemcsak egy rejtélyes melegedési probléma sújtja, hanem az első tesztek azt is hamar megmutatták, hogy az új titán tokozással érkező modellek jóval kevésbé strapabírók az elődeiknél. Most itt egy újabb töréspróba, ami a Samsung aktuális bajnokával, a Galaxy S23 Ultrával méri össze az iPhone 15 Pro Maxet.

Hirdetés

Az együttesen bőven 1 millió forint feletti értéket képviselő csúcsmobilokat PhoneBuff, vagyis az amerikai David Rahimi kínozta meg. Az 1,5 millió feliratkozóval bíró youtuber nemcsak véletlenszerűen dobálta a készülékeket, hanem gépek segítségével, precízen kivitelezett leejtéseknek vetette alá őket, hogy azonos erőhatásoknak legyenek kitéve.

A négy körből álló törésteszt a hátlapon, a sarkon és az előlapon elszenvedett ütésekkel kapcsolatban mérte az S23 Ultra és az iPhone 15 Pro Max ellenálló képességét, bónuszként pedig egy acél felületen is "megdolgozta" őket. Az eredmény ugyan szoros volt, ám végül a 40 pontot elérő Samsung került ki győztesen a kalandból, míg az almás zászlóshajó csak 37 pontig jutott.

A jó hír, hogy mindkét mobil teljesen működőképes maradt, de ez persze nem garantálja, hogy mindenkinek ilyen szerencséje lesz, aki leejti a méregdrága okostelefonok valamelyikét. Aki jót akar magának, annak továbbra is ajánlott a védőtokok és üvegfóliák használata, és persze ekkora értéknél már a biztosításon is érdemes elgondolkodni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.