Hirdetés

Nagyon küzd a Google az egyik legnépszerűbb torrentoldallal



|

A jogvédők nyomása ellenére a The Pirate Bay nem adja fel, és a Google sem hajlandó teljesen eltüntetni.

Hirdetés

A jogvédők törekvései ellenére a TPB nem csak hogy még mindig él, de a tartalmakat sem igazán tünteti el. A jogi szervezetek képviselői emiatt aztán más megoldást keresnek arra, hogy minimalizálják a torrentoldal sikereit. A keresőmotorok üzemeltetőit folyamatosan arra kérik, hogy vegyék ki a találati listákból az oldalt. A Google kapta a legtöbb kérést, immáron több mint 5 millió érkezett jött ThePirateBay.org-os hivatkozásokkal kapcsolatban. 

Hirdetés

A bejelentések többsége 2016 óta futott be, amikor is a legendás torrentoldal visszatért az eredeti domainnevéhez. A bejelentett URL-ek 66,5 százalékát távolította el a Google, valamivel több mint 10 százalék duplikátum volt, 22,2 százalékot pedig eleve nem indexelt a kereső. 

A jogvédők folyamatosan kérik a Google-t, hogy a torrentoldal főoldalát se jelenítse meg a keresőjében. Az viszont nem vezet jogsértő tartalomhoz, ezért a Google továbbra is megjeleníti, bár egyes tartalmak miatt leminősítette, és a folyamatos támadások is hátrébb sorolják a találatok között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.