Hirdetés

Kormányzati spyware lehetett az egyik népszerű üzenetküldő



|

Állítólag az Egyesült Arab Emírségek kártevője volt a népszerű ToTok üzenetküldő, ezért vágták a kukába.

Hirdetés

Eddig mindenki azt hitte a ToTokról, hogy a világ egyik legnépszerűbb, feltörekvő üzenetküldője. Nyugat-Ázsiában különösen népszerű volt, azonban a New York Times nyomozása fényt derített rá, hogy igazából ez egy kémeszköz. 

Hirdetés

A fejlesztők tagadnak, de az amerikaiak szerint az Egyesült Arab Emírségek kormánya kormányzati kártevőként tervezte és használata a ToTok appot arra, hogy elolvassa az emberek privát beszélgetéseit, és megnézze a médiafájlokat a telefonokon. Az app Amerikában is az egyik legnépszerűbb volt az utóbbi időben. 

Végül kilőtték az alkalmazásboltokból a jelentések hatására. A biztonsági szakértők szerint a ToToknak a DarkMatter nevű hackercsapathoz is köze lehetett, ami az Egyesült Arab Emírségek hírszerzéséhez kapcsolódik. Az FBI jelenleg is vizsgálatot folytat. 

Bár az ország erős szövetségese Amerikában a régióban, a digitális és személyi szabadságot erősen nyirbálja a szakértők szerint, és éppen a sztárappokból kigyomlált funkciót miatt vált népszerűvé a ToTok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.